spot_img

Penelope i Havijer: Zvjezdani filmski par

spot_img
Priredila Marina Strugar

Partneri u životu i u poslu, Penelope Kruz (43) i Havijer Bardem (48) su omiljeni filmski bračni par. Razlog tome je što uvijek i u svakoj situaciji, bilo na crvenom tepihu ili plaži, djeluju zaljubljeno, opušteno i nasmijano. Ponašaju se normalno kao da nisu zvijezde, čest je komentar o poznatom paru. Upoznali su se 1992. tokom snimanja filma Šunka, šunka, jednog od najboljih španskih reditelja Bigasa Lune (1946-2013), a s obzirom na to da su oboje vrlo tvrdoglavi, njihova veza tada nije uspjela.
“Mene je osvojila jednim pogledom, kada sam je prvi put vidio. Samo toga nisam bio svjestan”, priznao je slavni glumac u jednom od rijetkih intervjua u kojem je govorio o privatnom životu. “Da li je bilo hemije? Naravno! Dovoljno je da pogledate film, on je dokument te hemije, ostvarenje koje ćemo pokazivati djeci i unucima. Privlačnost je postojala od starta, ali ona je bila mlada. Imala je tek 18 godina kada smo snimali. Bilo je vrlo hrabro od njenih roditelja da joj daju da u tako mladim godinama snimi jedan vrlo provokativan film pun eksplicitnih scena seksa. Kada bi moja ćerka meni donijela u toj dobi takav scenario, nema tih para zbog kojih bi joj dozvolio da snima taj film. Nema šanse”, kaže Havijer.

Ljubav u Barseloni

Ipak, petnaest godina kasnije, tokom snimanja filma Ljubav u Barseloni emocije su se ponovo rodile i otpočeli su vezu. “Opet smo radili zajedno i opet je hemija bila više nego očigledna, ali ništa se nije dešavalo. Ne znam da li iz neke stidljivosti da se napravi prvi korak ili od želje da budemo maksimalno profesionalni. U svakom slučaju, ništa se nije dogodilo i došao je posljednji dan snimanja, kada mi je prošlo kroz glavu: “Mi moramo da se napijemo!” Srećom, zajednički prijatelj je priredio žurku, i ostalo je istorija. Hvala Bogu”, kaže Havijer, i otkriva da je Penelope veoma temperamenta i da je to ne čini samo najljepšom, nego i najseksepilnijom ženom. “Potpuno je savršena, u svakom smislu te riječi. Inače se ne bih ni ženio njom da je drugačije. Ona je žena za sve!”
Penelope i Havijer su u braku od 2010. i imaju dvoje djece, sina Lea i ćerku Lunu. Prelijepa glumica je izjavila da bez obzira na uspješnu karijeru najviše uživa da vrijeme provodi kod kuće sa porodicom, te da obožava da kuva i čisti.
Bračni par se opet našao zajedno na filmskom platnu, ovog puta u melodrami o životu čuvenog kriminalca i narkobosa, kralja droge Pabla Eskobara. Penelope u filmu igra njegovu ljubavnicu Virhiniju Valjeho, glamuroznu TV novinarku. Veći dio priče preuzet je iz Virhinijinih memoara Voleći Pabla, mrzeći Eskobara, koji su bili bestseler u Kolumbiji. Pored toga što tumači glavni lik, Havijer potpisuje i produkciju.
Oboje su dobitnici Oskara, Havijer je ovu eminentnu nagradu dobio 2007. za najboljeg sporednog glumca u filmu Nema zemlje za starce, a Penelope naredne godine za glavnu žensku ulogu u ostvarenju Ljubav u Barseloni. Njihova karijera ide samo uzlaznom putanjom, o čemu svjedoči i uspjeh novog filma Ubistvo u Orijent Ekspresu, ekranizaciji čuvenog romana Agate Kristi u kojem Penelope igra jednu od glavnih uloga.

Gracija br. 119

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO