spot_img

Peptidi

Jedan od najvažnijih sastojaka u borbi protiv starenja. Za zdravu i mladoliku kožu

spot_img

Peptidi kao sastojak protiv starenja izazvali su pravu revoluciju u svijetu ljepote. Ovi kratki lanci aminokiselina, koje možemo smatrati građevinskim blokovima proteina kao što su kolagen, elastin i keratin, ključni su za očuvanje mladalačkog izgleda i zdravlja kože. Kao dio kože, igraju važnu ulogu u održavanju njene strukture, elastičnosti, čvrstoće i ujednačenog tena.
Kada se nanesu na kožu, peptidi funkcionišu kao “signali” koji stimulišu kožu da proizvodi kolagen i elastin. Ovo je posebno važno s obzirom na to da proizvodnja ovih proteina prirodno opada s godinama. Redovnom upotrebom proizvoda s peptidima možete stimulisati kožu da obnovi svoju strukturu, što dovodi do vidljivog poboljšanja čvrstoće i smanjenja finih bora.

Upotreba

Peptidi najbolje funkcionišu kada se koriste u kombinaciji s drugim hranljivim materijama. Naprimjer, u kombinaciji sa antioksidansima kao što je niacinamid ili hidratantnim sastojcima kao što je hijaluronska kiselina, peptidi mogu da pruže izuzetne rezultate bez iritacije, čineći kožu glatkom i čvrstom.
Peptidni serum je najbolje nanijeti odmah nakon čišćenja kože, a prije hidratantne kreme – tako peptidi prodiru u dublje slojeve kože i djeluju efikasno. Izbjegavajte kombinaciju peptida s agresivnim aktivnim sastojcima kao što su AHA kiseline ili retinol, jer to može izazvati iritaciju, posebno kod osjetljive kože.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO