Počinje prvi eFest – festival gejminga i nauke

U okviru eFesta biće održano Evropsko prvenstvo u e-fudbalu uz podršku Internacionalne gejming federacije 

spot_img

Podgorica će od 7. do 9. septembra biti domaćin najvećeg Sci-Tech & Gaming događaja u Crnoj Gori – prvog internacionalnog festivala nauke, tehnologije, gejminga i muzičkog programa pod nazivom eFest. Festival ima za cilj da okupi ljubitelje kako nauke i tehnologije tako i gejminga, domaću akademsku zajednicu, inovatore i naučne radnike.

U okviru festivala biće održano i Evropsko prvenstvo u e-footballu, jednoj od najpopularnijih simulacija sporta današnjice, u organizaciji Saveza elektronskih sportova (SESCG) i partnera. Prvo zvanično internacionalno gejming takmičenje ikada organizovano u Crnoj Gori okupiće u SC Morača – Bemax arena najmanje 30 zemalja koliko je do sada potvrdilo učešće a najavljene su ekipe iz čak 26 zemalja. Pet najbojih ekipa plasiraće se na Svjetsko prvenstvo na Baliju. Biće organizovano i 16 mini fiveg turnira sa nagradnim fondom od pet hiljada eura.

Sadržaj festivala je smješten u tri dana raznovrsnog programa. Pored takmičarskog gejming dijela programa, eFest posjeduje i izložbeno-interaktivni karakter u sklopu kojeg posjetioci mogu da vide i isprobaju najnovija tehnološka dostignuća.

Tokom tri dana, od 16 časova u Bemax areni, kao i prostoru oko nje, posjetioci će moći da uživaju u simulator, VR, PC, mobilnim zonama, te RedBull chillout zoni, IT sajmu i tehnološkim dostignućima ali i zabavno-muzičkom programu “Fešta”, gdje će prisutne zabavljati popularni domaći i inostrani DJ-evi u posebno osmišljenom futurističkom ambijentu.

Svi zainteresovani za turnire mogu se prijaviti putem linka koji je distupan na sajtu festivala https://efest.me/

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO