Podijelimo teret

Akcija Elektroprivrede Podijelimo teret traje do 31. decembra i namijenjena je svim kupcima iz kategorije “domaćinstva” koji duguju za utrošenu električnu energiju

Elektroprivreda je 1. oktobra pokrenula akciju Podijelimo teret 7, a svi potrošači koji žele da se priključe akciji mogu to uraditi do 31. decembra. Naši potrošači, konkretno domaćinstva koja imaju dug, uvijek su zainteresovani za ovu akciju, jer nudi otplatu duga po vrlo povoljnim uslovima. Tako je u prva dva mjeseca akcije protokole o izmirenju duga potpisalo njih 7.600. Inače, od početka pokretanje ove akcije prije četri godine, potpisano je preko 80.000 sporazuma o izmirenju duga”, kaže mr Eleonora Albijanić, specijalista za eksternu komunikaciju, sektor za korporativne komunikacije, direkcija za ljudske resurse povodom sedmog ciklusa Podijelimo teret Elektroprivrede Crne Gore.

Mr Eleonora Albijanić: “Ponosni smo što je baza potrošača koji redovno izmiruju svoje obaveze dostigla 60 odsto ukupne baze, odnosno u njoj je preko 210.000 domaćinstava”

Koji su to povoljni uslovi na koje domaćinstva mogu računati ako se priključe akciji?
– Prije svega, to je otplata duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura. Ukoliko je dug preko 440 eura, sporazum se potpisuje fiksno na 22 mjeseca, a ako je dug ispod 440 eura, iznos duga dijeli se sa 20 eura i tako se dobije broj rata (npr. ako je dug 200 eura, sporazum se potpisuje na 10 mjeseci). Druga povoljnost se odnosi na prekid daljeg obračuna zatezne kamate od trenutka potpisivanja sporazuma. Takođe, domaćinstvo koje se priključi akciji izuzeto je od prinudne mjere isključenja sa mreže sve dok sporazum poštuje i redovno plaća mjesečne račune.
Koja domaćinstva se mogu priključiti akciji?
– Akcija je namijenjena svim kupcima iz kategorije “domaćinstva” koji duguju za utrošenu električnu energiju. Akciji se mogu priključiti sva domaćinstva kojima ističu Sporazumi iz akcije Podijelimo teret 5, kao i sva nova domaćinstva koja žele da svoj dug izmire po izuzetno povoljnim uslovima. Takođe, svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji ukoliko plate posljednja tri računa i priključnu taksu u iznosu od 10 eura. Kupci koji već imaju potpisan standardni Sporazum, mogu ga reprogramirati po ovom modelu, uz uslov da redovno izmiruju svoje obaveze po postojećem Sporazumu. Neophodan uslov priključenja akciji je da su plaćena tri posljednja računa.
Kakve rezultate je postigla akcija Podijelimo teret u prethodne četiri godine?
– Najveći efekat akcije u ovom periodu svakako je doprinos smanjenju dugovanja domaćinstava prema EPCG za preko 22 miliona, čemu su doprinijele i neke druge aktivnosti. Veliki broj domaćinstava izmirio je kroz akciju u poptunosti svoja dugovanja, sada su redovni u izmirenju obaveza i kao članovi Zlatnog tima ostvaruju popust od 13 odsto na aktivnu energiju. Inače, ponosni smo što je baza potrošača koji redovno izmiruju svoje obaveze dostigla 60 odsto ukupne baze, odnosno u njoj se nalazi preko 210.000 domaćinstava.

Gracija 172, 6.12.2019.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...