Pokrenuta platforma #DobroJeTo, pomoć za one koji vode mali biznis

„Dobro je to“ naziv je digitalne platforme kreirane s ciljem da se, tokom krize izazvane pandemijom virusa korona, pomogne malim preduzećima i lokalnim zanatlijama da prevaziđu aktuelne poteškoće u radu.

Riječ je o projektu podrške i solidarnosti zahvaljujući kom će svaki pojedinac moći da pruži konkretan doprinos oporavku društva, pomažući opstanak radnje svoga sugrađanina koja u novonastalim okolnostima otežano ili uopšte ne posluje. Vrijednost projekta prepoznalo je Ministarstvo ekonomije Crne Gore i pružilo podršku njegovoj realizaciji, kao i mala i srednja preduzeća.

Web sajt #DobroJeTo nudi listu prijavljenih mikro i malih preduzeća razvrstanih u nekoliko kategorija u odnosu na djelatnost koju obavljaju. Posjetilac brzo, u nekoliko jednostavnih koraka može da pronađe zanatliju iz svog kvarta; frizera, cvjećara, vulkanizera, obućara, omiljeni lokal, kozmetičara… i kupi vaučer za njegove usluge u vrijednosti od 5, 10 ili 20 eura. Potom dobija kupon u istoj vrijednosti, koji će moći da iskoristi čim se ukinu aktuelne mjere zabrane poslovanja.

Na taj način dobija odloženu uslugu i neodložnu zahvalnost; pomaže najugroženijem dijelu crnogorske privrede u duhu naše tradicionalne solidarnosti.

#DobroJeTo nastao je kao neprofitna inicijativa da se, pored implementacije zvaničnih paketa podsticaja i mjera pomoći, dodatno i još neposrednije olakša poslovanje manjih poslodavaca koji su podjednako važan pokretački dio privrede, da se omogući njihov opstanak i preduprijedi gašenje radnih mjesta.

Osim građana koji već od danas mogu dati svoj doprinos, moguće je da se projektu besplatno priključe i na platformu registruju sva zainteresovana registrovana mikro i mala preduzeća. Prijavni obrazac, kao i sve informacije za poslodavce i građane nalaze se na www.dobrojeto.me

Za inicijativu i realizaciju projekta zadužena je kompanija Amplitudo.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...