Posjetioci Tivta do kraja mjeseca moći će da posjete izložbu Kosmički ritmovi

Posjetioci Tivta do kraja jula biće u prilici da posjete izložbu „Kosmički ritmovi“ akademske slikarke Milene Mijović Durutović, koja je otvorena u Gayo Galeriji u Porto Montenegru.

Generalni menadžer Porto Montenegra, Dejvid Margason, istakao je da u narednom periodu planiraju aktivnosti koje će uključivati različite vrste kreativne industrije i umjetnosti.

„Nastavićemo da obezbijedićemo prostor umjetnicima koji imaju novi pristup. Milenin rad je duboko povezan sa prirodom, prirodnim materijalima i slavi prirodno okruženje“, rekao je Margason.

Predstavnica Galerije Gayo, Tamara Vojvodić, podsjetila je da ta galerija tri decenije radi i promoviše kako internacionalne, tako i crnogorske slikare.

„Čast mi je što smo ugostili crnogorsku slikarku Milenu Mijović Durutović. Milena crpi energiju iz univerzuma, majke zemlje i vodi nas u jedan dubiozan, vrlo mističan svijet, sa ovom plavom bojom, sa kojom vas pozivam da se osvježite i uz plavu boju osjetite duh ove umjetnosti“, kazala je Vojvodić.

Akademska slikarka, Milena Mijović Durutović, kazala je da je zahvalna što je imala priliku da bude uvrštena u program galerije ovog ljeta.  

„Dala bih komplimente Porto Montenegru koji u ovom vremenu u kojem živimo se bave kvalitetnim kulturnim programima“, rekla je Mijović Durutović.

Milena tokom svog rada koristi puno prirodnih pigmenata i materijala.

„Klasične slikarske materijale zamijenila sam prirodnim. Možda je to i neka vrsta moje društvene angažovanosti u ovom vremenu u kome nam se svima čini lakše pobjeći od suštine. Intenzivna plava, koja se provlčila u manjem obimu i do sada, nikad nije bila ovako dominantna i sve kao da je samodovoljna ovoga puta. Tako je snažna i nosi svoje tajne”, rekla je Mijović Durutović.

Milena Mijović Durutović (1971) je vizuelna umjetnica i kustoskinja. Osnovne studije je završila na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, a magistarske na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Kustoskinja je u Centru savremene umjetnosti Crne Gore i stručna konsultantkinja iz oblasti dizajna enterijera i namještaja.

Izvor: PR pres servis

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...