spot_img

Poslodavci da kreiraju radni ambijent koji će zaposlenima omogućiti balans između porodičnog i profesionalnog života

Profesionalno ostvarenje jedna je od najvećih potreba svakog ljudskog bića, ali privatni život i slobodno vrijeme nemaju cijenu i zbog toga je potrebno da poslodavci kreiraju radni ambijent u kojem zaposleni ne moraju da prave izbor između posla i porodice, već da imaju podršku u oba aspekta života.

spot_img

To je u intervjuu za PR Centar, a povodom 15. maja Međunarodnog dana porodice, istakla direktorica Ljudskih resursa u kompaniji One, Biljana Radusinović, navodeći da je ta kompanija u javnosti prepoznata kao pouzdan poslodavac koji njeguje najbolje prakse koje se tiču zaposlenih.

„Naša tekovina nije samo gotovo tridesetogodišnja ekspertiza u telekomunikacijama i praćenje tehnoloških inovacija, već su to i kompanijske vrijednosti na koje smo izuzetno ponosni. Među njima važno mjesto pripada kulturi u kojoj zaposleni osjećaju da ne moraju praviti izbor između posla i porodice, već od samog početka njihovog rada znaju da imaju podršku u oba aspekta života“, pojasnila je Radusinović.

Skrojena po mjeri djece i porodice, kako je rekla, kompanija One zaposlenima omogućava fleksibilno radno vrijeme i planiranje odmora, rad od kuće, slobodan dan prilikom polaska djeteta u školu, skraćeno radno vrijeme petkom tokom zimskih i ljetnjih mjeseci kada su mališani na školskom odmoru, novogodišnje programe i poklone za djecu.

„Zdravlje naših zaposlenih je uvijek na prvom mjestu, pa nudimo dopunsko zdravstveno osiguranje za njih, kao i članove njihovih porodica, dok su im plaćene članarine u fitnes centrima, te kotizacije za maratone u glavnom gradu, takođe na raspolaganju. Takođe, našim zaposlenima pružamo brojne mogućnosti razvoja karijere kroz edukacije i podršku projektima“, navela je Radusinović.

Istakla je da je One prva kompanija u Crnoj Gori koja je od Asocijacije menadžera prošle godine dobila priznanje za Najboljeg poslodavca po mjeri djece i porodice utemeljeno na kriterijima UNICEF-a.

-

Veoma je važno, kako smatra, da poslodavci zaposlene ne posmatraju samo kao ljudski resurs, već kao osobe.

„Može se reći da je naša kompanija bila pionir kada je riječ o njegovanju ljudskih resursa. Danas, kompanije zaista idu ovim putem i na našem tržištu, a mi čuvajući uspostavljene vrijednosti i spajajući ih sa trendovima novog vremena, idemo punom parom naprijed. Konkurencija koja je oduvijek dobrodošla, nameće i dodatnu obavezu da kompanije kreiraju dobar radni ambijent, zbog čega se bruse korparativne vrijednosti i kultura“, objasnila je Radusinović.

Cilj u kompaniji je, kako je rekla, da kreiraju radni ambijent koji će zaposlenima omogućiti balans između porodičnog i profesionalnog života.

„Tome smo posvećeni i tu vrijednost čuvamo zato što znamo da je profesionalno ostvarenje jedna od najvećih potreba svakog ljudskog bića, ali i da privatni život i slobodno vrijeme takođe nemaju cijenu. Zato čuvamo oboje. Smatramo i čvrsto vjerujemo da je u poslu, baš kao i u životu lojalnost i posvećenost potrebno zaslužiti. Drugim riječima – samo zadovoljan zaposleni može donijeti ono najbolje od sebe na poslu“, uvjerena je Radusinović.

Smatra da se danas pomjeranju granice u kontekstu poboljšavanja uslova rada.

„Važno je da na tom putu inspirišemo jedni druge, te da se u procesu svog razvoja uvijek trudimo biti bolji penjući se uvijek za stepenicu više. Vjerujem i da je promovisanje ovih vrijednosti u javnosti podjednako važno, jer dobar primjer uvijek ujedno predstavlja i podsticaj za promjenu, ukoliko nismo zadovoljni postojećim stanjem”, zaključila je Radusinović.

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO