Potpisan sponzorski ugovor kojim će biti podržan najtrofejniji sport u Crnoj Gori

spot_img

Predsjednik VPSCG, Đuro Marić, kazao je, na pres konferenciji, da je veoma zadovoljan što je Sava osiguranje pokazalo spremnost da stane iza VPSCG i na taj način podrži najtrofejniji crnogorski sport.

Istakao je da ugovor sa Sava osiguranjem predstavlja značajnu pomoć i vjeruje da će svi biti zadovoljni i da će nakon četiri godine nastaviti saradnju sa nekim novim generacijama i novim ljudima.

“Naša reprezentacija je uspjela da izbori plasman na Olimpijske igre četvrti put zaredom i mi smo jedina nacionalna selekcija koja je učesnica svih Olimpijada od samostalnosti do danas. Još jednom zahvaljujem momcima koji su dali srce i ostvarili plasman na Olimpijske igre, kao i stručnom štabu koji ih je vodio na briljantan način, uz nadu da će rezultat na Olimpijskim igrama biti respektabilan na ponos svih nas”, poručio je Marić.

Izvršni direktor Sava osiguranja, Nebojša Šćekić, rekao je da se u Sava osiguranju trude da uspjehe i dobre rezultate podijele sa širom društvenom zajednicom i veliki dio tog angažmana čini saradnja sa sportskim kolektivima.

“Trudimo se da naša pomoć ide ka nekomercijalnim sportovima, gdje je sportski duh posebno izražen. Vaterpolo plivački savez Crne Gore i Sava osiguranje su i ranije imali saradnju, ali sada su se stekli uslovi da na malo višem nivou možemo da pomognemo. Nadam se da će saradnja rezultirati još boljim rezultatima Vaterpolo saveza. Svi smo vaši navijači. Svi vas podržavamo i nadamo se da će najuspješniji sport biti još uspješniji”, poručio je Šćekić.

-

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković, podsjetio je da su se približila dva velika takmičenja.

“Prvo je već naredne sedmice, a to je finalni turnir Svjetske lige, koje nas očekuje u Gruziji. To je stepenica ka Olimpijskim igrama. Radimo i spremamo se na najbolji mogući način. Od subote ćemo biti u Italiji gdje ćemo sa reprezentacijom Italije imati neke kontrolne mečeve. Nadam se dobrom izdanju na turniru Svjetske lige i da možemo i tamo da ostvarimo zapažen rezultat. Ono što nas poslije toga očekuje su kratke pripreme u Crnoj Gori i oko 15. jula odlazimo za Tokio. Nadamo se da će sve ići po planu i da ćemo tamo biti na vrhuncu forme i napraviti rezultat koji priželjkujemo”, kazao je Gojković.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Draško Brguljan, rekao je da su Olimijske igre primarni cilj i da će pripreme u Italiji i Svjetsku ligu iskoristiti da odigraju što više utakmica i budu što spremniji za Tokio.

“Što se same Svjetske lige tiče, sa svakog takmičenja je lijepo donijeti medalju. To treba da nam bude cilj i u Gruziji. Vidjećemo, zbog ovih nekih povreda, u kakvom ćemo sastavu ići, ali u ko god bude išao daćemo svoj maksimum i pokušati da napravimo što bolji rezultat”, kazao je Brguljan.

Izvor: PR pres servis

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO