spot_img

PREDRAG RADOŠEVIĆ: Vuk je moj najveći trofej

spot_img
Razgovarala Gordana Badalovska
Foto Vesela Mišković

Protekla godina, a pogotovo njen kraj, bila je izuzetno uspješna za crnogorskog boksera Predraga Radoševića (34). Početkom decembra iz Hamelna je stigla vijest da je Peđa postao šampion Evrope u WBO verziji, savladavši Ronija Gabela, i tako zabilježio 33. pobjedu u profesionalnoj karijeri, uz samo dva poraza. Udruženje sportskih novinara Crne Gore proglasilo ga je najboljim sportistom 2018. godine, a dupla kruna stigla je od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta. Titula mu je donijela veliki skok na svjetskoj WBO rang listi, sada je na osmom mjestu, što je njegov najbolji plasman do sada.
Ekipa Gracije posjetila je porodicu Radošević. Neposredni i komunikativni, Peđa i supruga Slađa su u potpuno opuštenoj atmosferi odgovarali na zahtjeve našeg fotografa, a posebno petogodišnji sin Vuk, nimalo stidljiv pred objektivom. Pokazali su nam porodični kutak koji plijeni elegancijom, stvoren za mir i uživanje, gdje, kako kažu, provode najviše vremena. Prvo što smo primijetili je polica sa trofejima koje je Peđa osvojio tokom 20-godišnje karijere, te smo ga pitali može li izdvojiti najdraži. Nije se dvoumio, siguran kao i u ringu odgovorio je da je to posljednji – kada je postao šampion Evrope. Ovaj meč je bio poseban, jer je, kako kaže, bio na raskrsnici karijere.
“Pored toga, ponuda domaćina da boksujem na njegovom terenu bila je dodatno opterećenje, kao i to što nisam boksovao gotovo cijelu godinu. Na put sam otišao sa kumom, kondicionim trenerom Zlatkom Malikovićem, a čekao nas je menadžer Redžo Dedeić. Istaći ću da je ova borba bila od velikog značaja i posvećena je mom velikom prijatelju i šefu stručnog štaba Rajku Tomiću, koji nažalost više nije među nama. Rajko je ostavio poseban pečat u mom životu. Govorio mi je da ne odustajem, da se borim za titulu i nisam ga iznevjerio. Siguran sam da on to negdje gore prati sve i da bi danas bio ponosan na mene”, emotivno započinje razgovor Radošević.

Kompletan tekst možte pročitati u Graciji br. 149, 18.01.2019.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO