PREDSTAVLJANJE NAJNOVIJEG MODELA X6

Voli Motors nakon uspješne godine koju je obilježilo mnogo novih modela koji su zahvaljujući svom dizajnu i performansama dominirali i osvajali srca svojih vozača, ovu započinje predstavljanjem zaista posebnog automobila, u svakom pogledu impresivnog. U pitanju je popularna Zvijer, treća generacija modela X6. U saradnji sa dugogodišnjim partnerima, kompanijom RLC Montenegro i predstavnicima magazina The Collection, namjenjenog čitaocima koji dobro poznaju luksuz, Voli Motors je organizovao prezentaciju, veče namjenjeno zajedničkim prijateljima i poštovaocima BMW brenda.

BMW je 2008. godine predstavio prvi serijski kupe krosover ili kako se ovaj tip vozila u BMW-u interno naziva- Sports Activity Coupe, model X6. U tom trenutku je predstavljao potpuno jedinstven koncept, a danas većina proizvođača ima neki kupe krosover u svojoj ponudi.

Interno nazvan “The Beast”, ovaj model je zauzeo značajno mjesto u BMW gami i prve dvije generacije su prodate u preko 443.000 primjeraka.  Voli Mootrs je predstavio treću generaciju. X6 je automobil  impozantan i impresivan u svakom pogledu. Najnoviji model je duži 26mm, širi 15mm, ali i niži za 6mm. Ono što prvo upada u oči je karakteristična BMW maska hladnjaka, sada veća, u jednom okviru i sa izraženim spoljašnjim uglovima. Takođe, po prvi put, na ovom modelu je moguće naručiti masku hladnjaka sa dodatnim osvjetljenjem.

Automobil odlikuju adaptivni LED farovi kao standard ili opcioni BMW Laser Light sa laserskim dugim svjetlom dometa do 500m. Lukovi točkova su blago šestougaonog oblika, a izbor felni sa veličinama od 19” do 22”. Međuosovinsko rastojanje je povećano za 42mm. Potpuno je redizajniran zadnji dio sa diskretno uklopljenim poklopcem prtljažnika. Zapremina prtljažnika je za 30l veća od one na odlazećem modelu i sada je 580l.

Zadnji otvori za vazduh dodatno naglašavaju karakter vozila.U enterijeru kombinacija ekskluzivnih materijala i modernih tehnologija – BLW Live Cockpit Professional, sportska sjedišta, Vernasca koža, ambijentalno osvjetljenje… samo su dio standardne opreme. Novina je i  sistem za zabavu na zadnjim sjedištima, sa dva integrisana ekrana osjetljiva na dodir, dijagonale 10,2”. Panorama krov je 83% veće površine nego kod prethodnika, a opciono je dustupan i u Sky Lounge varijanti koja simulira zvjezdano nebo uz pomoć 15.000 dioda.

Pored osnovnog, novi model je dostupan u xLine i M Sport paketima. xLine će imati malo robustniji dizajn i ukrasne detalje sa izgledom aluminijuma, dok će M Sport tradicionalno dolaziti sa M Aerodinamičkim paketom i ukrasnim detaljima u crnoj boji visokog sjaja, kako bi dodatno naglasio sportski karakter vozila. Zavisno od toga da li je vozaču bitna dinamika, komfor ili dodatne off-road mogućnosti, moguće je naručiti adaptivno M, adaptivno M professional vješanje ili sa druge strane adaptivno vazdušno vješanje ili kombinaciju vazdušnog vješanja i xOffroad paketa koji donosi četiri posebna predefinisana off road modela vožnje.

U startu su dostupne dvije benzinske i dvije dizel varijante i to 40i (3l/340hp), M50i (4.4l/530hp), 30d (3l/256hp) i M50d (3l/400hp), a od decembarske proizvodnje će ponuda biti proširena modelom X6M (4.4l/600hp)

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...