Nedavno objavljeno

Preminuo Luk Peri

Američki televizijski i filmski glumac Luk Peri (Luke Perry) preminuo je u 52. godini, u bolnici St. Joseph u Burbanku, u koju je smješten prije četiri dana, nakon što je u svom domu u Los Anđelesu imao jak moždani udar.
Inače, Luk Peri javnosti je najpoznatiji po ulozi Dilana Mekeja iz kultne tinejdžerske serije 90-ih Beverly Hills 90210. Iako je nakon toga snimio brojne filmove i serije, nikada nije napravio pretjerani uspjeh, i za većinu je zauvijek ostao “Dilan iz Beverli Hilsa”. Vijest da je hospitalizovan stigla je samo nekoliko sati nakon što je i službeno potvrđeno da se originalna glumačka postava kultne serije ponovno okuplja, i to punih 19 godina nakon posljednje emitovane epizode.

Nakon završene srednje škole iz Ohaja je preselio u Los Anđeles sa željom da postane glumac, a nakon dvije godine seli u Njujork gdje je dobio ulogu u sapunici Loving. Zbog neslaganja s produkcijom prekida snimanje, vraća se u L.A, ali nije nalazio nove uloge pa je “svaštario”. Radio je u fabrici slatkiša, postavljao je asfalt, snimao reklame… Ipak se na svoj 24. rođendan konačno pojavljuje na malim ekranima kao glumac, i to upravo u seriji Beverly Hills koja ga je proslavila.

Peri iz braka s bivšom suprugom Rejčel Šarp ima dvoje djece.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti