spot_img

Preminuo Oliver Dragojević

spot_img

Jedan od najpopularnijih pjevača u zemljama bivše Jugoslavije umro je jutros u 5 sati splitskoj bolnici u 71. godini, tačno godinu dana nakon što mu je dijagnostikovan rak pluća. Tužnu vijest je hrvatskim medijima saopštila Oliverova porodica.

Olivera Dragojevića pamtićemo po mnogobrojnim hitovima poput Moj lipi anđele, Vjeruj u ljubav, Cesarica, Nedostaješ mi ti, Trag u beskraju…

Oliverov veliki prijatelj i kolega Zlatan Stipišić Gibonni prisjetio se Olivera u razgovoru za 24sata.hr.
“Bio je jako jednostavan, nikad ništa nije komplikovao. Imao je osobinu koju nikad nisam sreo, a to je da mu ni jedna rečenica nije počinjala s ‘ja’. Nikad nije rekao da je imao super koncert nego ‘imali smo koncert, tamo je bilo super, publika je super pjevala’. Spomenuo bi i ko je bio gost, ali nije stavljao sebe u prvi plan. Kao da je to bio koncert na kojemu je on bio inspicijent. Kao da nismo došli radi njega a ustvari smo svi tamo radi njega. Nema on ego, taštinu, to kod njega živi na nekoj drugoj adresi. Njegov opus je puno važniji nego što smo mu dali do znanja”. Svoju tugu zbog Oliverovog odlaska za hrvatske medije izrazio je i Massimo Savić. “Uvijek ćeš biti tu. Čućemo te u pismama. Vidjet u galebu. U maloj barci. Tamo daleko na pučini. Gore si ti. Ali naučio si nas – duša ti je more. Gledamo ga i opraštamo se. Puni uspomena i zahvalnosti jer si nas ogrnuo ljubavlju, obogatio svojim vedrim duhom, dotaknuo najljepšom energijom. Gazda, ti najveći morski vuče, volimo te”, izjavio je Massimo.

 

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO