Pripreme za plažu

Ako spadate među žene koje su savršeno dotjerane tokom cijele godine i prije odlaska na odmor vam nedostaje samo kap parfema, svaka vam čast. Ali, ako niste, ovo je tekst za vas

14 DANA RANIJE Pedikir Kako bi spremno dočekala ljeto, stopalima će poslije zime trebati mnogo više od običnog laka za nokte. Treba im posvetiti pažnju mnogo ranije nego ostalim djelovima tijela – tri mjeseca prije odlaska na odmor trebali biste da odete kod pedikera. Ako to niste stigli, stvar se još uvijek može popraviti, pod uslovom da se odradi na pravi način. Ono što mnogi najčešće ne shvataju jeste da pravi proizvodi ili tretmani, upotrijebljeni na pravi način, zaista mogu učiniti čuda za stopala. Naprimjer, bitno je da pete uvijek turpijate dok je koža suva, prije nego odete na tuširanje. Voda će zamaskirati područja koja bi trebalo da tretirate.

Kada završite s turpijanjem, kožu navlažite kremom. Imajte na umu da je koža na stopalima 12 puta deblja nego na ostatku tijela, tako da losion za tijelo neće biti dovoljan. Najbolje je nanijeti hidratantni losion za njegu stopala, koji se odmah apsorbuje i vlaži isušenu kožu. Što se tiče lakiranja, pedikir uvijek traje duže od manikira, pa će nekoliko dana ranije biti sasvim dovoljno.

7 DANA RANIJE Šišanje Sedam do deset dana prije odmora idealno je vrijeme da se pozabavite kosom. Eksperti kažu da je boja kose mnogo bolja nakon jednog šamponiranja. Uvijek predlažu i šišanje prije odlaska na odmor jer će to da dovede kosu u top formu. Vrijeme provedeno na suncu, u bazenu ili moru odrediće da li će vam dodatno šišanje biti potrebno nakon povratka s ljetovanja. Ako planirate da većinu vremena provedete na suncu, važno je da zaštitite boju kose, te koristite regenerator, naročito ako ćete je često kvasiti. A ako nećete, onda možete da stavite šešir. Sunce, hlor i morska voda isušuju kosu.

3 DANA RANIJE Depilacija Najmanje glamurozan, ali i najbolniji dio priprema treba da ostavite za tri dana pred polazak. Potrudite se da odradite ovu bolnu dužnost bar 72 sata prije nego krenete na put. Učinite to prije upotrebe spreja za samotamnjenje, jer takvi sprejevi dolaze na kraju. Takođe, zaboravite na solarijum najmanje 24 sata nakon depilacije, jer će pore i dalje biti otvorene, a imajte na umu da koža ravnomjernije tamni neposredno poslije depilacije. Ako ne namjeravate ići u solarijum ili koristiti sprej, depilaciju možete da uradite i pred sami put. Sasvim je u redu da to učinite 24 sata prije polaska, ali je svako dodatno vrijeme dobrodošlo jer ćete se u putu osjećati ugodnije, a i crvenilo bi do tada trebalo da prođe.

DANA RANIJE Manikir Ukoliko se niste dobro organizovali, a vremena je malo, onda ćete nešto morati da uradite sami. Međutim, ako ima vremena za odlazak kod profesionalca, učinite to dva dana ranije. Manikir je najbolje obaviti tada, jer će vam to biti garancija da će manikir potrajati tokom cijelog odmora.

1 DAN RANIJE Samotamnjenje Posljednji korak, ako to želite, trebalo bi da bude samotamnjenje kože. Uvijek se potrudite da to obavite kao zadnju pripremu za odmor. Idete li na duži put, neka ten bude za nijansu tamniji, jer će u tom slučaju duže da traje.

 

Priredila Snežana Crkvenjaš

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...