Produži moje djetinjstvo i doniraj

spot_img

Učestvuju: regionalna pop zvijezda gdin Bojan Marović – zaštitno lice kampanje, gdin Ismail Delija – pobjednik Pinkovih zvjezda 2017.godine, KIC pop hor, Folklorni ansambl KIC-a “Budo Tomović” i volonteri/ke Centra za romske inicijative sa Forum teatrom na temu dječji ugovoreni brakovi.

Govornici/e donatorske večeri su: gđa Fana Delija, izvršna koordinatorka Centra za romske inicijative; gdin Bojan Marović, regionalna pop zvijezda; gdin Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore;  gđa Oana Kristina Popa, ambasadorka EU u Crnoj Gori­; gdin Mensur Šaljaj, predsjednik Romskog Savjeta; gdin Slavko Milić, predsjednik Savjetodavnog odbora Centra za romske inicijative i gđa Snežana Burzan Vuksanović, direktorica KIC-a “Budo Tomović”.

Podsjetimo da je Centar za romske inicijative (CRI) od 2011. godine  registrovao 112 slučajeva dječjeg nedozvoljenog, ugovorenog braka starosne dobi od 11 do 16 godina u Crnoj Gori. Kao posljedicu toga imamo da djeca rađaju djecu, djevojčicama se otima njihovo djetinstvo, narušava se njihovo zdravstveno stanje, prekida osnovno obrazovanje, bezbrižan razvoj.  Zabrinjavajući su podaci da više od 72% djevojčica iz romske i egipćanske zajednice zasniva dječji brak prije punoljetsva, a 50% djevojčica ne odlučuje kada će zasnovati brak i za  koga će se udati. U Crnoj Gori ne postoji Sklonište koje će zbrinuti  djevojčice i raditi na njihovoj sigurnosti, bezbjednosti i reintegraciji.

U nadi da ćete prepoznati značaj navedene kampanje i dati Vaš doprinos tako što ćete  ispratiti naš događaj, unaprijed se zahvaljujemo.

Ukoliko nijeste u mogućnosti da prisustvujete početku kampanje “Produži moje djetinjstvo i doniraj” i događaju u KIC-u, a želite da donirate sredstva za izgradnju Skloništa, to možete učiniti uplatom na žiro-račun 510-92938-04 u CKB banci.

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO