Nedavno objavljeno

Program Centra savremene umjetnosti Crne Gore povodom Dana muzeja / 18. maj 2022

Centar savremene umjetnosti Crne Gore će povodom obilježavanja Dana muzeja, u srijedu 18. maja, aktuelne postavke otvoriti za posjetioce do 22h. U Dvorcu Petrovića publika može pogledati samostalnu izložbu Aleksandra Saše Vukotića, u galerijama Perjanički dom i Botanička bašta grupnu izložbu “Trn”, a u Galeriji Centar retrospektivnu, samostalnu izložbu Nele Hasanbegović.

Ispred Dvorca Petrovića biće realizovan i audio-vizuelni program umjetnika pod pseudonimom BUTUA uz podršku MITROM-a. Program će započeti u 20h a trajaće do 22h.

Za zvučni dio ovog audio video performansa biće zadužen Boris Radunović je producent, DJ i VJ iz Crne Gore. Zanimaju ga sve vrste moderne urbane muzike i njene subkulture. Odrastao je na eklektičnoj kombinaciji funk i jazz zvuka, latino i afro beat-ova, reagge, dub, elektronike, muzike 80-ih prožete sintom, kao i rok i metal. U Aziji je proveo nekoliko godina što ga vodi na nastupe po Kini, Vijetnamu i Kambodži. Trenutno je aktivan pod pseudonimom Butua. Kao VJ imao je priliku da dizajnira i izradi više pozornica i instalacija kod nas i u Kini, koristeći se CNC mašinama, Arduino mikro kontrolerima, LED svijetlom i mapiranim projekcijama.
Za video performans kao i tehnički set-up zadužen je Matija Mitrović koji nastupa pod pseudonimom MITROM, audio-vizuelni producent i slobodni umjetnik iz Podgorice. Fokus njegovih interesovanja su svjetlosne instalacije, 3D mapiranje i projekcije. Do sada je nastupao na lokalnim festivalima i kulturnim dogadjajima.
Ovaj dvojac je počeo saradnju kroz projekat GO FUTURE, koji se bavio ojačavanjem zajednice ljubitelja elektronskog zvuka i vizuelnog performansa.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja, kako je ICOM istakao, je “Moć muzeja”, sa posebnom pažnjom tretirajući moć ostvarivanja održivosti, inovacije u digitalizaciji i dostupnosti kao i izgradnje zajednice.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti