Prosječna žena zna da skuva samo sedam jela

spot_img

Jedna od šest britanskih žena bori se s osnovama kuvanja, pokazali su porazni rezultati ankete koju je proveo kulinarski TV kanal Good Food. Anketa provedena među 2000 muškaraca i žena utvrdila: prosječna žena zna skuvati samo sedam različitih jela, jedna od šest ne zna ispeći tortu, 10% ih nikada u životu nije pripremilo pečeno meso, a 13% ih ne zna što bi napravilo s ribom, odnosno ne znaju niti odakle bi krenule u pripremi ribe. I lazanje su, čini se, naučna fantastika, 1 od 10 žena ne osjeća se spremnom pripremiti ovo jednostavno jelo. Jedna od 20 vjeruje da ne zna pripremiti doručak ili skuvati jaje. Osam od deset žena priznalo je da kuvaju stalno isto jelo, a za takav jednoličan jelovnik okrivljuju porodične obaveze, djecu, ubrzani životni tempo. Moderan stil života i nedostatak kulinarskih znanja utiču na to da se žene danas osjećaju nesigurno u kuhinji, te sve teže nalaze ravnotežu između posla i kuće.
Zabrinjavajuće je, interpretiraju mediji, što 1 od 20 žena priznaje da ne zna skuvati ni jaje, a šokantan je podatak da 1 od 10 žena ne zna skuvati više od tri jela ako recepte ne potraži u kuvaru ili ako ne potraži tuđu pomoć.
Poređenja radi, prije 30 godina – 4 od 10 žena bez problema su znale skuvati 20 i više jela. Možda su im mame znale kuvati, ali danas žene kažu da ne mogu spremati jela jer s posla dolaze kasno ili tvrde da su previše zauzete poslom. Srećom, polovina ispitanica misli da njihovi muževi bolje kuvaju.

via index.hr

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO