spot_img

Prva Victoria’s Secret manekenka starija od 60 godina

spot_img

Italijanka Elizabeta Desi ima 66 godina i prva je manekenka starija od 60 koju je angažovao slavni brend, a ovo je samo jedan u nizu njenih novijih uspjeha. Elizabetin nezaustavljivi šarm ne poznaje granice, ova manekenka predstavlja najnoviji i najsjajniji primjer dobne raznolikosti u svijetu mode.

Nakon plivačke karijere (učestvovala je na Ljetnjim OI 1976), Elizabeta je postala jedna od najpoznatijih manekenki u Italiji tokom 70-ih i 80-ih godina, a zatim je napustila modnu scenu jer u to vrijeme nije bilo dopušteno biti manekenka nakon određenih godina. Srećom, to nepisano pravilo se s vremenom znatno promijenilo. Dovoljno je pogledati neke naslovne stranice, a jedna od njih je ova iz oktobra prošle godine italijanskog izdanja časopisa Vogue s Izabelom Roselini.

Elizabeta Desi se vratila na modnu pistu 2022. godine u Rimu na reviji Haute Couture by Valentino, a od tada se nije zaustavila, učestvujući na nedjeljama mode od Milana do Njujorka. Elizabetin najnoviji uspjeh nije samo značajan korak u njenoj karijeri, veoma je važan za inkluzivnost i raznolikost u modi. Brend rublja Victoria’s Secret, ranije često kritikovan zbog problematičnih standarda ljepote svojih mladih, mršavih i besprijekornih modela, nazvanih “anđeli”, konačno je to promijenio, prikazujući tijela svih veličina, godina i raznolikiju ljepotu. 

Elizabet Desi je izabrana za Victoria’s Secret kampanju za Dan zaljubljenih, u kojoj se pojavljuju i druge sjajne manekenke, kao što su su Paloma Elseser, Marijakarla Boskono, Grejs Elizabet, Adut Akeč… (S.C)

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO