spot_img

Prvi digitalni super model na svijetu

spot_img

“Šudu Gram je slika, ilustracija, najljepša žena koja je nastala kao rezultat moje mašte, mog fantaziranja. Prošle godine počeo sam da proučavam 3D modele i Šudu je jedna od mojih prvih kreacija, a inspiracija za njenu upečatljivu ljepotu bila mi je jedna od Barbi lutaka, po imenu Princeza Južne Afrike. Trebalo mi je puno vremena i truda kako bi nastale fotografije. Koristim 3D modeling program. To je poput virtuelne fotografije, pa nakon kreiranja mogu i da je postavim u različite poze. Ovo je samo jedan od načina istraživanja moje kreativnosti”, riječi su Kamerona Džejmsa Vilsona, 28-godišnjeg britanskog digitalnog umjetnika i fotografa pred čijim objektivom su se našle mnoge slavne osobe.

I dok se neki dive njegovom djelu, ljepoti i savršenosti Šudu (Shudu Gram), ima i onih koji mu prigovaraju. Naime, nemali broj smatra da ovakvo nešto ne bi trebalo da postoji jer će 3D modeli s vremenom oduzeti posao tamnoputim modelima. Ima i onih koji ga optužuju za rasizam jer kao “bijeli fotograf angažuje crni model kojem ne mora da plati za poziranje”.

“Smatram da je veoma važno stvoriti snažnu sliku jedne tamnopute žene i za mene je Šudu posebna. Ne mislim da postoji opasnost niti mogućnost da 3D modeli ugroze prave, od krvi i mesa, ali ja ću ovoj svojoj fantaziji pomoći da se probije u stvarnost”, odgovorio je Kameron.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO