NaslovnicaVijestiPrvi put u istoriji otvoreni su redovni letovi između Kijeva i Podgorice

Iz iste kategorije

Prvi put u istoriji otvoreni su redovni letovi između Kijeva i Podgorice

Ukrajinski avioprevoznik WINDROSE AIRLINES pokrenuo je program redovnih letova u smjeru Kijev-Podgorica-Kijev – letovi 7W747 / 748 saobraćaju  dva puta nedjeljno: svakog utorka i svake subote. Letovi sa aerodroma Boryspil obavljaće se avionima Embraer-145 i ATR72-600, količina prtljaga po putniku – 23 kg, a cijena karte po odrasloj osobi u oba smjera iznosi otprilike 220-270 eura. Karte se mogu kupiti na web stranici WINDROSE AIRLINES https://windrose.aero ili u agencijama.
 
Pokretanje cjelogodišnjih redovnih letova korak je dalje u odnosima Ukrajine i Crne Gore na polju turizma, kulture i biznisa. Do sada su direktni letovi između zemalja bili samo od maja do septembra. U prethodnom periodu putnici su morali letjeti povezanim letovima, za što je u prosjeku trebalo 8 do 10 sati produžetka, a tokom razdoblja koronavirusa to se vrijeme povećalo za nekoliko sati te su postojali dodatni zdravstveni rizici. Sada je za samo 2 sata i 15 minuta pređena udaljenost od preko 1200 km između Kijeva i Podgorice. 
 
Za Crnu Goru važni su ukrajinski turisti koji će po prvi put moći otkriti ovu divnu balkansku zemlju kao zimovalište, ali i uživati u ljepotama Crne Gore u jesen i proljeće. Crnogorce u ovo doba godine može zanimati odmor u Ukrajini, kao i kupovina.
 
Dodavanje šest mjeseci direktnih letova dodaje dvostruke mogućnosti za razvoj kulturnih i poslovnih veza. Otvaranje redovnih letova,  prvi put, u svim odnosima između Ukrajine i Crne Gore  (ranije su postojali samo čarteri) čini vezu između zemalja pouzdanijom i kvalitetnijom.

Nedavno objavljeno