Nedavno objavljeno

Prvi Regionalni modni spektakl “Fashion weekend Jahorina”

“Fashion weekend Jahorina” održan je na vrhu Jahorine, na 1900 m nadmorske visine, u srcu netaknute prirode, pored jezera

Tokom dva dana predstavljeno je šest dizajnerskih kolekcija, dizajnera iz regiona.
Svoje kolekcije prve većeri Jahorina fashion week predstavili su: Marko Feher, Amina Hasenbegović i modni brend Boudoir.
Veliku pažnju publike privukao je Marko Feher, dizajner iz Sarajeva koji je našoj regiji, ali i svjetskoj modnoj sceni  prepoznatljiv po kolekcijama koje koketiraju s avangardom i koje su uvijek društveno osviještene. Kroz svoj rad ne samo da ispituje granice odjeće, pojedinih stereotipa, nego njegove kolekcije imaju i snažnu poruku. Vrlo je ponosan što je imao priliku da bude primljen na „Central Saint Martins“ u klasu od 15 ljudi u ogromnoj konkurenciji od gotovo 7.000 aplikacija.

Poznata je njegova saradnja sa Dinom Merlinom, za koju Marko kaže da je dokaz kvalitetnog rada.
“Dino je jednostavna elegancija koja je već godinama prepoznatljiva na sceni, što je meni u poćetku bilo vrlo komplikovano. Orman Dino Merlina je obogaćen mnogim svjetskim brendovima i kreatorskim ostvarenjima. Naša saradnja je dokaz da je moj rad kvalitetan,a naša saradnja već godinama ide uzlaznom linijom, “istakao je dizajner.
Modni spektakl prve večeri upotpunio je koncert regionalne pop zvijezde Aleksandre Radović.
Poznata po svojim nastupima koji odišu emocijom i dobrim zvukom Aleksandra je svojim hitovima podigla atmosferu do granica usijanja.
Aleksandra nam je otkrila da voli odlazak na planinu tokom ljetnjih dana i da uživa na Jahorini. Na poslovnoj strani Aleksandra vrijedno radi na pripremi objavljivanja novog singla koji će se pojaviti u septembru.
U nastavku programa u nedjelju uveče svoje kolekcije predstavili su  Verica Rakočević, Aleksandra Džaković i ELFS Aleksandar Šekuljica i IvanTandarić.
Verica Rakočević predstavila je Deo kolekciije za jesen/zimu inspirisanu Simon de Beauvoir. Stil Verice Rakočević je decenijama prepoznatljiv, uvijek je akcenat na dobrim materijalima, savršenoj izradi, klasika pomjerena detaljima koje traži inspiracija.
Aleksandra Džaković ,crnogorska dizajnerka koja osvaja svjetsku modnu scenu svojim sofisticiranim dizajnom, koji prati aktuelni trend održzive mode ali protkan specifičnim pečatom dizajnerke.
“Kolekcija se zove arhaična budućnost. Težnja je bila da se vrijednosti i značaj koji je imala narodna nošnja transponuju u novi izraz, i time da se revalorizuje lokalna kultura.
Akcenat je stavljen na djiladima, jer su, čcini mi se, zanemareni kao praktičan odjevni predmet, koji je bio nezaobilazan u svakoj kući, pa čak i dio miraza.
Materijali su prirodni, biorazgradivi i koliko je moguće dostupni iz lokalnih izvora. Odabrana je odbačena vuna i ručno rađena cenar svila, u bojama koje su dominantne u balkanskim narodnim nošnjama” istakla je Aleksandra.

U muzićkom dijelu, a samo za ovu priliku kompozitor Veljko Kuzmančević napisao je muziku pod nazivom “Samo kap”.

“Samo kap” je naziv moje nove kompozicije koja je namjenski pisana za Fashion Week Jahorina gde je premijerno i izvedena. Kap je po prirodi malih gabarita, ali generalno vrlo moćna sa aspekta svog uticaja. Nekada je dovoljna samo jedna da pokrene lavinu i niz lančanih reakcija. Kap je esencija čistote, ljubavi i konstantnog stvaranja, jer ona je tu u obliku rose, kiše, suze, stalno kruži… tako mala a toliko moćna,” istakao je kompozitor Kuzmančević.

Iznenađenje za sve goste bio je koncert Gorana Karana koji je nizao hitove.
Nakon koncerta Gorana Karana na veliko iznenađenje posebno beogradske publike zapjevala je Romana Panić.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

MODA

Zdravlje

Recepti