Pun Mjesec u Škorpiji 27. aprila: Surove istine, emocije, stres i promjene

spot_img

Danas nas očekuje  pun Mjesec na osmom stepenu znaka Škorpije. Mesec simbolizuje osjećanja, onaj najemotivniji i najeteričniji deo nas – koji bismo mogli da nazovemo dušom, predstavlja potrebu za sigurnošću, mirom, spokojem utočištem. Mjesec predstavlja dom, ženski princip, intuiciju i snove.

Sama njegova pozicija u znaku Škorpije nije ni malo lagana, jer to je mesto Mjesečevog pada, pada duše u ponor, isključivost, strahove, krize – pa na svakih 28 dana – kada tranzitni Mjesec prolazi ovaj znak osjećamo se posebno nesigurno, sa dramatičnim oscilacijama raspoloženja, bojimo se i borimo sami sa sobom. Pun Mjesec simbolizuje kulminaciju – neposredno, kulminaciju događaja koji su krenuli prije dvije nedelje, a posredno – kulminaciju dešavanja koja su započela u novembru prošle godine kada smo imali mlad Mesec u ovom znaku.

Kao što je u novembru prošle godine mlad Mjesec označio početak neke životne faze ili dešavanja, ovaj pun Mjesec sada označava kulminaciju istih. U protekle dvije nedjelje su stvari krenule dodatno da se gomilaju, pritiskaju, opterećuju, stežu. A zašto taj pritisak? Pa, pun Mjesec je u nekim prilično zahtjevnim aspektima ovog puta – uvijek je u opoziciji sa Suncem, ali je sada i u kvadratu sa Saturnom iz Vodolije, opoziciji sa Uranom, Venerom i Merkurom iz Bika. Takođe, u igri je i trigonski aspekt sa Marsom iz znaka Raka.

Pun Mjesec uvek donosi ustalasane emocije, ali pošto je škorpionska energija vrlo intenzivna, drastična i dramatična, sada će to biti dodatno naglašeno. Aspekti u kojima je pun Mjesec govore o osjećaju duše da je zablokirana i zatvorena, osećaju emotivnog, materijalnog, duševnog zatočeništva – osjećaju da su oko nas zidovi, da smo ograničeni i sputani. On može izbaciti na površinu sve traume, bolove, tajne i manipulacije – i ono što je skrivano od nas i ono što smo mi skrivali od drugih. Škorpija je znak surovih istina, a te istine neće prijati ni nama ni onima oko nas. Neki put je najteže suočiti se sa sobom, sopstvenim greškama i propustima, sopstvenim obmanama i samoobmanama.

Zato će u danima prije i nakon punog Mjeseca biti naglašene jake mentalno emotivne oscilacije i promjene raspoloženja, osjećaj odbačenosti, tuge, zabrinutosti – što kod nekih može proizvoditi i napade bijesa ili neartikulisanog ponašanja, govora, postupaka. Kao da postoji potreba da druge „kaznimo“ zato što smo nemoćni da se izborimo sa sopstvenom boli. Postojaće strah od gubitka – bilo da su u pitanju emotivni ili materijalni gubici, kao i jaka zabrinutost za sigurnost – finansijsku, porodičnu, zdravstvenu, ljubavnu…itd…

-

Naglašena će biti stresna stanja, sukob između očekivanja i realizacije, povlačenje u sebe, nesporazumi bilo koje vrste, tenzija u porodičnim i emotivnim, poslovnim, prijateljskim odnosima. Isključivost, ljubomora, posesivnost, pokušaji kontrole – bilo sopstvenog života, bilo drugih osoba, dešavanja. Na sve ovo vjerovatno će biti i velikih problema sa spavanjem, nesanica i vrlo intenzivnih snova koji će – kao što ste i pretpostavili – biti mučni, opterećujući, noćne more.

Jedini aspekt koji ovaj pun Mesec ima a da je dobar jeste trigon sa Marsom – Mars je u Mjesečevom znaku, a Mejsec u Marsovom, jedan drugog „primaju u dom“ i daju podršku i utočište. Iako je Mars izuzetno slab u znaku Raka, a Mjesec izuzetno slab u znaku Škorpije – obe planete „vode“ jedna drugu u sopstvena sjedišta, vladarstva, na taj način dajući snagu i uticaj. U prevodu – sve ono gore navedeno lakše će se izbjeći ili makar ublažiti kroz porodicu, dom, kroz one koje volimo i koji vole nas. Jer, to će nam davati snagu i usmjerenje.

Potreba da „bijemo“ raznorazne bitke biće jaka, ali pravi ratnik zna kada je vrijeme da se povuče, sakupi snagu i sačeka svoj trenutak.

Zato ne srljajte u ovim danima, koliko god da vas steže, pritiska i gura – djelovanje sada može napraviti dodatnu štetu jer je malo verovatno da ćete moći da kontrolišete događaje i upravljate njima. Svjesna sam da je osećaj da se nešto mora promijeniti  koliko odmah izuzetno jak, da više nemate ni trunku strpljenja ni za sebe ni za druge. Ako možete, sačekajte. Energija na nebu se mijenja i u roku od dvije nedjelje mnogo toga će se pokrenuti.

Ne sporim – biće onih kod kojih će promjene doći, koliko god se trudili da ih zaustave. Škorpija jeste znak smrti i ovaj pun Mesec može doneti da nešto što vam je od važnosti „umre“ . Jer, da – neke situacije jesu blizu svog završetka. I malo je vjerovatno da se mogu igrati produžeci. No, pošto je Škorpija i znak rađanja, to možemo gledati i na ovaj način – nešto se mora završiti da bi se otpočelo nešto novo. Moramo staviti tačku da bismo započeli narednu rečenicu, zar ne? Nadam se da to novo što tek dolazi jeste nešto mnogo povoljnije za nas. Maj će nam pokazati promjene i pokrenuti nas. Pa, neka nam je sa srećom!

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO