Rajska ostrva

Asocijacija za idealan odmor u rajskom ambijentu sa predivnim plažama su svakako ostrva, ali, ako pored mira i prirodnih ljepota, tražite avanturu i raznovrsnije sadržaje, ove destinacije su pravi izbor

spot_img

Bajkoviti Bali

Indonežansko ostrvo, na kojem turistička sezona traje cijele godine, nalazi se između ostrva Java na zapadu i Lomboka na istoku. Većinski dio stanovništva čine indonežanski hindusi. Bali posjete milioni turista godišnje, a pored fascinantne prirode, nestvarnih, dugih pješčanih plaža i toga što uspijeva da odoli modernizaciji, zadiviće vas pirinčana polja, šuma majmuna, penjanje na vulkanske kratere, tropske šume, očaravajući ples Kecak koji ima religiozno značenje, a izvode ga muškarci… Poznat je i kao Ostrvo bogova, na njemu se nalaze brojni tradicionalni hramovi, a najpoznatiji i najposjećeniji je Tanah Lot. Bali je po svemu jedinstvena destinacija, na kojoj vam nikada ne može biti dosadno.


Egzotični Fidži

Prirodne ljepote ovog ostrva smještenog u srcu Tihog okeana ostavljaju bez daha, a toplina i predusretljivost njegovih stanovnika ga čine nezaboravnom destinacijom. Kristalna voda i više od hiljadu vrsta riba pravi su raj za ronioce. Popularna aktivnost je i hranjenje ajkula. Fidži je pravo rajsko mjesto sa više od 300 ostrva, a najveće je Viti Levu, na kojem živi 70 odsto ukupne populacije države Fidži. Prekriveno je vulkanskim materijalom i postoji vjerovanje da je u prošlosti više puta bilo pod morem.


Romantična Sveta Lucija

Karipsko ostrvo Sveta Lucija nije poznato samo po fenomenalnim plažama, turistima je zanimljivo i zbog izvora ljekovite tople vode, vodopada i šume kokosovih palmi. Mogućnost planinarenja, nezaboravna vožnja kroz vulkan, čuveni džez festival, živahni Lucian karneval čine ga uzbudljivom destinacijom. Omiljeno je odredište mladencima, te je stoga Sveta Lucija više puta proglašena najboljim mjestom za medeni mjesec na svijetu.


Živopisni Santorini

Nevjerovatno živopisno i sa spektakularnim pejzažima, zasluženo nosi epitet najljepšeg i najekskluzivnijeg grčkog ostrva. Smješteno u Egejskom moru, ovo ostrvce od svega 76 km2 nastalo je erupcijom vulkana, koji je i danas aktivan. Bijele kuće i crkve sa plavim krovovima zadivljuju nestvarnim koloritom, koji je u kontrastu sa crnim i crvenim liticama i plavetnilom mora. Iz luke do glavnog grada Fire može se stići ili na magarcima ili žičarom. Fira je prelijep gradić, sa mnoštvom uskih ulica u kojima su prodavnice s autentičnim suvenirima, od onih sa grčkim motivima do skulptura od obrađenog vulkanskog kamena. Nedaleko od Fire je živopisno mjesto Ia, proglašeno jednim od najljepših na svijetu. Shvatićete i zašto dok šetate malim, uskim ulicama i posmatrate nevjerovatnu igru boja. Plaže na Santoriniju su crne, bijele i crvene, a najpoznatije su Kamari sa šljunkom crne boje i Akrotiri crvena plaža, koja je ime dobila po crvenoj boji pijeska. More je izuzetno toplo zbog zagrijanih vulkanskih stijena koje se u njemu nalaze. (M.Strugar/Foto Unasplash.com, Pixabay.com)

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO