spot_img

Revija “Filmski snovi – gledaoci biraju” VI

 4 - 6.jul, sala DODEST / 20:00

spot_img

Jul je tradicionalno rezervisan za gledaoce filmskog programa KIC-a “Budo Tomović” koji već šestu godinu zaredom neposredno kroz ankete kreiraju reviju “Filmski snovi – gledaoci biraju”.

Od 4. do 6.jula na repertoaru će biti žanrovski filmovi koji su upravo na posjetioce naših revija, tokom godine, ostavili najsnažniji utisak. Projekcije filmova biće organizovane u sali Dodest, sa početkom u 20 sati.

Revija će početi filmom slavnog reditelja Ridlija Skota “Telma i Luiz” (1991) koji je najbolji primjer obrađivanja ozbiljnih tema naizgled trivijalnim filmskim jezikom. Napisan po scenariju Keli Kuri, “Telma i Luiz“ prepoznat je kao jedan od sjajnih filmova o ženskom prijateljstvu, sa šest nominacija za Oskara. U filmu dvije najbolje prijateljice kreću u avanturu, ali se ona ubrzo pretvara u zastrašujuće bjekstvo od policije zbog zločina koje su počinile.

Zasnovan na romanu Loren Vajsberger, film “Đavo nosi Pradu” (2006) prikazaćemo drugog dana revije. Ovo je priča o mladoj studenkinji koja postaje pomoćnica okrutne urednice modnog časopisa po imenu Miranda koju glumi dvostruka dobitnica Oskara Meril Strip. Miranda je od ovog časopisa napravila modnu Bibliju Amerike i čitavog svijeta, samo zato što nije dozvolila da joj bilo šta stane na put, uključujući i dugi niz asistenata koji joj nisu odgovarali.

Romantična drama reditelja Džoša Buna “Krive su zvijezde” (2014), bazirana na popularnom romanu za mlade Džona Grina iz 2012. godine obilježiće posljednji dan revije. Ovo je nekonvencionalna priča o ljubavi dvoje nevjerovatnih tinejdžera koje spaja sličan opor smisao za humor, prezir prema konvecionalnom i ljubav koja ih odvodi na nezaboravno putovanje. Kako oboje boluju od teške bolesti, polaznici su grupe za podršku oboljelima od raka. NJihov odnos je poseban i čudesan i zbog načina i mjesta na kome su se upoznali.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO