spot_img

Sahret Hajdarpašić: Nezaboravna zabava na Toplišu

spot_img
Razgovarala Svetlana Peruničić
Foto Privatna arhiva


Aquapark Budva, jedan od najoriginalnijih i najsmjelijih objekata tog tipa na Mediteranu, otvorio je 1. juna svoja vrata za sve ljubitelje najluđe zabave na vodi. Smješten u zelenilu brda Topliš, sa predivnim pogledom na crnogorsku metropolu turizma, Aquapark Budva sofisticiranim dizajnom i zelenilom, koje se savršeno uklapa u netaknutu prirodu jedinstvene ljepote, nudi nezaboravnu zabavu. Prostire se na 41.800 metara2, a pruža nesvakidašnje i nezaboravno iskustvo za čak 6.000 osoba. Koliko je trebalo vremena za realizaciju tog projekta i šta posjetioci mogu da očekuju, ispričao nam je Sahret Hajdarpašić, član odbora direktora Aquaterra solutions.

Za samo jednu godinu Aquapark Budva postao je jedinstveno mjesto ne samo u Crnoj Gori, već i šire, gdje rado dolaze turisti iz cijelog svijeta. Potvrda kvaliteta usluga i dobrog poslovanja je i nagrada Wild Beauty Award.
– Raduje me vaša konstatacija i bez imalo lažne skromnosti mogu reći da ona nalazi svoju potvrdu u svim komentarima koje naši posjetioci sa svih strana svijeta ostavljaju na socijalnim mrežama, gdje imamo profile. Naš moto je zadovoljan gost, kako asortimanom, tako i kvalitetom usluga. Nastojimo da profesionalizam postoji u svakom segmentu našeg posla, od bezbjednosti posjetilaca, čistoće vode u bazenima i toboganima, kvaliteta hrane i pića, zabave djece, dodatnim aktivnostima za odrasle posjetioce, odnosu osoblja prema svim našim posjetiocima. Želim da istaknem da je nagrada Wild Beauty Award dobijena u prvoj godini postojanja i dokaz je ukupnog značaja našeg akvaparka za turističku privredu Crne Gore, ali i izuzetan podstrek za dalje napore u stvaranju još većeg kvaliteta usluga i širenju ponude.
Tokom gradnje Aquaparka vodili ste računa o svakom detalju. Koliko je trebalo vremena da bi se krenulo u realizaciju?
– Poslije pobjede na tenderu i potpisivanja ugovora o zakupu sa Opštinom Budva, uslijedio je niz zakonskih procedura i radnji kao i pretprojektnih radova. Nakon relativno brzog prolaza ove faze, pristupilo se projektovanju koje je završeno u rekordnom roku, poslije čega je uslijedila procedura dobijanja građevinske dozvole. Potom se krenulo sa organizacijom gradilišta i prvi podizvođač za zemljane radove počeo je sa radom 6. maja 2015. godine. Svi ostali radovi i opremanje neophodni za puštanje akvaparka u rad završeni su do 15. jula 2016, kada je počeo sa radom.
Kao arhitekti, koliki je za Vas bio izazov da budete na čelu tima koji je osmislio nešto što pruža zadovoljstvo svima – od djece do penzionera?
– Ne bih želio da moj odgovor zvuči neskromno, ali moram reći da je izgradnja ovako tehnološki zahtjevnog kompleksa u ovako kratkom vremenskom intervalu, sa dodatnim problemom nefunkcionisanja lokalne uprave Budva u periodu od nekoliko mjeseci, predstavljalo pravi podvig. Veći izazov mi je predstavljala realizacija projekta, nego njegovo projektovanje. U svemu ovome mi je pomoglo ogromno iskustvo koje sam stekao na polju projektovanja i izgradnje objekata na tržištu Rusije u periodu od 1994. do 2008. godine, a svakako i stečeni nivo znanja na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, gdje sam bio i student generacije.
Šta sve posjetioci mogu da očekuju od dolaska u Aquapark Budva?
– Mnogo toga, ali kao prvo ljubaznost osoblja, osjećaj sigurnosti i bezbjednosti, a zatim zabavu i rekreaciju za sve uzrasne kategorije, od djece do odraslih. Ono što je najbitnije –  prijatan ambijent, mikroklimu i atmosferu i, nadasve, najljepše vidike na grad Budvu i priobalje. U ulaznom objektu akvaparka su smješteni dječiji restoran, igraonica za djecu, škafovi za prtljag, toaleti, glavni restoran sa otvorenom terasom, prva pomoć. Na prvom nivou se nalazi dječiji bazen sa toboganom koji sadrži 57 različitih atrakcija, relaks bazen sa hidromasažnim ležaljkama i pret tobogan za tinejdžere. Na drugom i trećem nivou su smještena dva porodična rafting tobogana, multislajz tobogan, četiri adrenalinska tobogana zaključno sa takozvanom kamikazom. Na ovim nivoima se nalaze i lijena rijeka sa bazenom i šank barom u vodi i talasni bazen. Na oba nivoa nalazi se po jedan kiosk sa hranom i pićem.
Šta očekujete od tekuće sezone?
– Ako su reper potpisani ugovori i interesovanje turoperatera za crnogorsko primorje na sajmovima na kojima smo učestvovali, očekujemo izuzetno posjećenu sezonu. Očekujemo da ćemo se ove godine još bolje pozicionirati na mapi crnogorske turističke ponude i biti prepoznati kroz kvalitet ponude kao nešto zbog čega još vrijedi doći u Crnu Goru na odmor.
Da li za ovo ljeto imate unaprijed ugovorene posjete i ko će uživati u nezaboravnim avanturama na Toplišu?
– Struktura naših gostiju, što se tiče raznolikosti zemalja iz kojih dolaze, neće se puno razlikovati od prošlogodišnje, kada su gosti dolazili iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Albanije, evropskih zemalja, Australije i SAD-a.
Zbog čega treba doći u Aqvapark Budva?
– Zbog svega onog što sam već rekao, ali najviše zbog ugođaja koji će naši gosti doživjeti, a koji se rađa u simbiozi duha mjesta gdje se nalazimo i našoj želji da budemo na usluzi svim našim posjetiocima.

Gracija br. 108, 23.06.2017.

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO