spot_img

Samo za dame: Top 4 “ženska” filma koje treba ponovo da pogledate

spot_img

Ako vas budu nervirali ovog vikenda, ako vam bude dosadno, pustite jedan od ovih pet klasika i pogledajte ponovo. Vrijedi!

Dajte sebi malo oduška. Lijepo se smjestite i pustite jedan od ovih filmova koji će vas podsjetiti na sve lijepe emocije koje imate i koje ste imale, na sve lepo što tek može da dođe. Ako vaš partner želi da gleda sa vama – odlično! Ako ne želi “ženske filmove” – odlično! Napravite plezir same sebi.

1. Doručak kod Tifanija

Nije isto gledati ovaj film sa 20 ili 40 godina. Svašta ćete u njemu naći u srednjim godinama i na neke stvari gledaćete sasvim drugačije. I ako ste ga već gledale nekoliko puta, sada probajte da zamislite Merlin Monro umesto Odri Hepbern jer je ona trebalo da glumi Holi, glavnu junakinju. No, Monro je u to vreme bila neodgovorna, kasnila je na snimanja i studio je ulogu povjerio Odri Hepbern. Sam pisac, prema čijoj noveli je rađen film želeo je Monro u ovoj ulozi.

2. Zaljubljivanje

-

Ako ste zaboravile kako izgleda pravo zaljubljivanje, ili ga još priželjkujete, nema boljeg filma od ovog sa Meril Strip i Robertom De Nirom. Možda je film imao pomiješane ocjene kritike, možda nije postigao ni veliki komercijalni uspjeh, ali ove glumačke legende uspjele su da na suptilan način pokažu sam proces zaljubljivanja i osvoje srca mnogih. Ovaj film jiz 1984. godine je daleko popularniji bio u Evropi nego u Americi, možda je u tome tajna.

3. Prohujalo sa vihorom

Jedan od klasika koji traje cetiri sata. Idealan za bijeg od svakodnevice. Snimljen 1939. provešće vas lepo kroz vrijeme američkog građanskog rata, tadašnje mode, a pogledajte i da li se isplatilo to što je cijela produkcija pomerena za dvije godine jer su htjeli baš Klark Gejbla, i to što su na audiciji za lik Skarlet O Hare gledali čak 1400 žena dok nisu izabrali Vivijen Li.

4. Ljubavna priča

Ako vam baš krene i ako vam se baš plače, ništa. Onda čuvena “Ljubavna priča” iz 1970. godine. Moda 70-ih, ljubav, malo tuge. Zamislite kako Rajan O Nil nije ni bio glavni izbor za ovu ulogu i kako je primio honorar od 25.000 dolara za film. No, kako je i ovaj film bio instant hit u bioskopima, kako je samo za Bozic te godine, u bioskopima zaradio više od dva miliona dolara. I dalje je u top 10 filmova sa najvećom zaradom u Americi svih vremena. Toliko ga je publika voljela.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO