Nedavno objavljeno

Savršen ljetnji make up

Dnevni ljetnji make up

Piše Ivana Pavličević

Kako biste izbjegli začepljenje pora u ljetnjim danima, veoma je bitno šminku svesti na minimum, odnosno preći na što laganiju. Ako ni ljeti ne možete bez podloge poput pudera, kojim prekrivamo cijelo lice, isprobajte light verzije – tonirane kreme. Ukoliko se pravilno nanese, tapkanjem, iznenadićete se koliku pokrivnu moć imaju. Idealno je koristiti tonirane kreme sa zaštitnim faktorom, kako biste ujedno i sačuvali lice od štetnog UV zračenja. Korektor je takođe poželjan ukoliko ga nanosite u tankom sloju.
Kod odabira maskare vodite računa o tome da bude vodootporna, tako ćete biti sigurni da se neće rastopiti usljed znojenja i stvoriti crne krugove ispod očiju. Vodootporne maskare se teže uklanjaju od običnih, pa ako vam to predstavlja problem, nanosite je u što tanjem sloju.
Ukoliko vam je ten već preplanuo, rumenilo neće biti potrebno, a ako se ipak odlučite birajte kremaste strukture u malim količinama kako biste postigli efekat svježeg izgleda.
Bronzer je najvažniji make up proizvod jer svaki look čini blistavijim i glamuroznijim. Vodite računa prilikom odabira nijanse, ne smije da bude veliki kontrast u odnosu na ten lica. Nanosite ga na mjesta gdje sunce prirodno zahvata lice, na jagodične kosti, čelo, bradu i vrh nosa.
U ljetnjim mjesecima radije odaberite sjaj ili balzam za usne u nekoj prozračnoj nijansi. Usnama je ljeti potrebna dodatna njega te je poželjno da balzam ima i zaštitni faktor.
Ljetnju make up rutinu upotpunite završnim sprejem za fiksiranje šminke. Možete koristiti specijalizovani setting spray za matiranje ili termalnu vodu u spreju.

@Depositphotos

Večernji ljetnji make up

Tajna savršene šminke koja je postojana i na visokim temperaturama je prajmer, lagana baza koja se nanosi na kožu prije šminke. Prajmer upija višak masnoće i eliminiše suvišan sjaj masne i mješovite kože, a suvu štiti od isušivanja.
Za noćni make up postupak je isti kao za dnevni, s tim što možete da pojačate bronzer i maskaru. Sjenke su više nego poželjne u večernjim varijantama u bronzanim i metalik tonovima koji će istaći preplanuli ten i dati mu blistav i glamurozan izgled.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti