spot_img

Savršen za izlete: Opel Vivaro kao kamper u verziji „Alpincamper“

spot_img
  • Savršena osnova: Vivaro pretvoren u potpuno opremljeno vozilo za kampovanje
  • Do četiri putnika: Alpincamper pomaže parovima, falimijama i prijateljima da postanu mobilni
  • Spreman na sve: s kuhinjom, krevetima i paketom za zahtjevne uslove vožnje uključujući Intelli-Grip

Opel Vivaro dosad je uglavnom bio poznat kao svestrano vozilo za preduzeća koja trebaju posebno prilagodljivo i djelotvorno komercijalno vozilo. Međutim, Vivaro može biti puno više – u verziji „Alpincamper“ sada je praktičan i udoban kamper. Stručnjaci iz bavarskog grada Lenggriesa, smještenog na samoj granici između Njemačke i Austrije, pretvaraju najprodavanije Opelovo komercijalno vozilo u raskošno opremljen kamper, dostupan kupcima u dvije verzije. Alpincamper Vivaro 2 nudi dovoljno prostora za dva putnika, dok Alpincamper Vivaro 4 može smjestiti do četiri osobe. Bez obzira na to koju verziju kupci izaaberu, manju ili veću, sigurno će uživati u svakom udobnom putovanju.

Opel Vivaro standardno se isporučuje sa širokim rasponom opreme kao što su klima-uređaj, multimedijalni sistem s prijemnikom digitalnog radijskog signala i brojni sistemi za pomoć vozaču kao što su pomoć za kočenje i pomoć pri kretanju na uzbrdici, tempomat i limitator brzine te pomoć pri parkiranju ozadi koja olakšava upravljanje vozilom. Osim toga, Alpincamper Vivaro odlično je pripremljen za vožnju po neravnim cestama zahvaljujući Opelovom paketu za zahtjevne uslove vožnje koji uključuje 25 milimetara veći razmak od tla i sistem za kontrolu proklizavanja Intelli-Grip koji pomaže pri vožnji po pijesku, blatu i snijegu. Dizelski motor od 2,0 litra, snage 106 kW/145 KS i snažnog obrtnog momenta od 370 Nm (potrošnja goriva prema WLTP-u[1]: 8,0 – 7,2 l/100 km, emisije CO2 211 – 186 g/km; kombinovano) zajedno s automatskim mjenjačem s 8 stepena prijenosa osiguravaju odlično ubrzanje uz vrhunsku djelotvornost.

Alpincamper Vivaro 4: za nezaboravno falimijarno kampovanje

Alpincamper Vivaro 4 ima dovoljno mjesta za cijelu familiju. Kamper ima dva dodatna sjedišta ozadi, uključujući Isofix opremu za najmanje putnike, što ga uz vozačevo i suvozačevo sjedište koje se može okretati čini savršenim za svakodnevna putovanja u grad. Nakon dolaska na cilj, klupa za spavanje može se u nekoliko sekundi pretvoriti u bračni krevet veličine 1,20 x 1,95 metara. Uz to, podizni krov ispod kojeg možete udobno stajati ili od njega napraviti površinu za ležanje takođe ima dimenzije 1,20 x 1,95 metara. Za penjanje ili silaženje s gornjeg ležaja mogu se iskoristiti prednja sjedišta. S gornjeg „sprata“ možete uživati u pogledu na prirodu kroz tri velika prozora.

Alpincamper Vivaro 4 takođe sadrži kuhinjski modul s prostorom za odlaganje i sudoper s automatskom slavinom i rezervoarima za svježu i otpadnu vodu. Kompresorski frižider smješten u kuhinjskom modulu takođe je dio standardne opreme. Prijenosni šporet s jednim plamenikom napaja se putem plinske boce.

Boravišni prostor je izolovan i potpuno obložen filcem. Zavjese za zamračivanje bočnih i zadnjih prozora kao i vozačke kabine zajedno s LED rasvjetnom tople bijele boje garantuju udobnost u večernjim satima. Noćenje u kamperu na proljeće ili kasnu jesen takođe je vrlo ugodno jer se dodatni grijač Webasto brine da je unutrašnjost vozila uvijek primjereno topla. Tehničku opremu zaokružuju litijumska baterija s pojačivačem punjenja u skladu s normom EURO 6, vanjski i unutrašnji priključak od 220 V i punjač za drugu bateriju.

-

Alpincamper Vivaro 2: zabavna putovanja za individualce

Alpincamper Vivaro 2 idealno je rješenje za sve koji vole sami ili udvoje krenuti na vikend putovanje ili odmor. Najveća razlika u odnosu na verziju za četiri osobe je podizni krov koji u ovom slučaju ne nudi površinu za ležanje, ali osigurava do 1,90 metara vertikalnog prostora za stajanje. I ovdje se udobni kauč u zadnjem dijelu može lako pretvoriti u bračni krevet s madracem od hladne pjene debljine 10 centimetara koji garantuje opuštajuće spavanje. Kuhinjski modul ima šporet s dva plamenika s električnim ssistemom paljenja i ugrađeni sudoper. Putnicima je na raspolaganju i integrisani sklopivi sto.

Specijalizirano preduzeće za konverziju vozila takođe nudi dodatnu opremu za obje verzije Vivara kao što su kasetne tende, vodilica Multirail za pričvršćivanje platna za zaštitu od sunca, gume za terensku vožnju, čak i solarna ploča. Alpincamper Vivaro u verzijama za četiri i za dvije osobe niži je od dva metra uprkos većem razmaku od tla i podiznom krovu pa je stoga potpuno primjeren za svakodnevnu upotrebu.

Cijene obje izvedbe kampera Opel Vivaro možete dobiti od preduzeća Alpincamper.

[1] Domet je određen u skladu s metodologijom testiranja WLTP-a (Propis (EZ) br. 715/2007, Propis (EU) 2017/1151). Stvarni domet razlikuje se zavisno o svakodnevnim uslovima i različitim faktorima, posebno o ličnom načinu vožnje, karakteristikama rute, vanjskoj temperaturi te upotrebi grijanja, klimatizacije i toplotno pretkondicioniranja.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO