spot_img

Sedam uslova za srećan brak

Ljubav je neophodan “sastojak” svake uspješne veze ili braka, ali postoje još neki koji garantuju da će potrajati. Znate li šta svakoga dana rade ljudi u dobrim brakovima

spot_img

1. Poštuju se Poštovati individualne želje i potrebe partnera važan je dio u građenju stabilne veze koje će trajati. Ne morate da dijelite iste interese, ni da svo svoje slobodno vrijeme provodite zajedno, ali svakako treba da imate razumijevanja kada druga strana želi izraziti svoju ličnost.

2. Prave kompromise Ne možete da dobijete baš sve u životu ni da ugodite svakoj želji svojeg partnera. Ali, ako ste spremni na kompromis, riješićete svaki potencijalni sukob dobrovoljnim dogovorom od kojeg će profitirati obje strane.

3. Razgovaraju iskreno Parovi u uspješnim brakovima razgovaraju o svemu na iskren način. Oni nemaju velikih tajni, a o svakom problemu raspravljaju otvorenog srca.

4. Ne skrivaju troškove U dobrom braku nema mog novca i tvog novca. Čak i kada nemaju zajednički bankovni račun, supružnici otvoreno raspravljaju o trošenju sredstava koji su im na raspolaganju.

5. Podstiču partnera na zdrave navike U zdravom tijelu zdrav duh. Baš zato se partneri u dobrim vezama i brakovima međusobno podstiču na zdrav život – od konzumiranja bolje hrane, do redovnih fizičkih aktivnosti i boravka na svježem vazduhu. Takođe vode računa i o mentalnom zdravlju svog partnera.

-

6. Dodiruju se Dodir je važna komponenta svake uspješne veze ili braka. Pritom ne mislimo samo na dodirivanje u seksualnom kontekstu, već i na male gestove poput držanja za ruke, milovanja po kosi, masiranje ramena i sličnih poteza koji provjereno jačaju intimnost među partnerima.

7. Razmišljaju dugoročno Život je prepun nepredvidivih situacija, ali to ne znači da ćemo odustati od planova. Parovi u kvalitetnoj vezi i braku planiraju sve – od odmora, kupovine nekretnine ili auta, djeteta. Jedno drugome obvezuju se na podršku i suživot, a to sa sobom nosi i mnoštvo dugoročnih planova koje će zajedno pokušati da ostvarite.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO