spot_img

Šest razloga za raskid

Često čujemo da je ljubav slijepa, a kada odjednom ostanemo bez voljene osobe, u šoku smo jer smo mislili da je u pitanju prava ljubav

spot_img

Blogerka Divina Kerolajn ima listu sa šest najčešćih razloga zbog kojih veze pucaju. Provjerite jesu li i vama ovi propusti na kraju slomili srce.

1. TAJNE Bio je drag i dobar, ali je stalno nešto krio. Jedan od primjera je da on nikada ne želi da zapali cigaretu pred roditeljima ili popije pivo da ne naruši imidž dobrog dečka, pa se zato skrivate poput djece. Ali, osim tajni pred roditeljima, otkrili ste da ima tajne i pred drugim ljudima i na kraju ste i sami upleteni u njegove igrice. Osim toga, ako od sviju nešto krije, nakon nekog vremena se pitate šta krije vama? Osoba koja širi mrežu laži prema svim ljudima koji ga u životu okružuju ne može imati kvalitetan odnos s drugima.

2. LJUBOMORA Da li vam ikada palo na pamet da partnera odmah po dolasku kući pitate gdje i s kim je bio? Iako vam se ponekad čini da izražavate normalnu dozu ljubomore te ne ugrožavate vezu, vrlo brzo ćete shvatiti da niste u pravu. Čim se osjetite ugroženo, ljubomora počinje da vas kopka i sve češće razmišljate gdje se trenutno nalazi voljena osoba, s kim je i šta radi. Vrlo brzo pretvorićete se u paranoičnu osobu i gnjavićete partnera i sami sebe dok on ili ona ne povuče granicu i pokažu vam vrata.

3. RELIGIJA Postoji mnogo mladih koji su odgajani u nekoj vjeri, ali kad se osamostale ne polažu posebnu pažnju na religiju niti se opterećuju vjerskim opredjeljenjem voljene osobe. I tako sve prekrasno funkcioniše dok jednog dana jedna strana ne shvate da će vjersko uvjerenje biti bitno za budući zajednički život i porodicu. Nažalost, ponekad obje strane na kraju zaključe da su razlike prevelike i da se ne mogu odreći svojih uvjerenja ili prihvatiti drugu vjeru, pa je prekid jedino logično rješenje.

4. PORODIČNI PROBLEMI Vjerovatno ste čuli za tezu da u svoj život ne primate samo osobu koju volite, već i cijelu porodicu. Kad je veza u nekoj zreloj fazi i poznajete porodicu partnera, nemoguće je da vaše mišljenje o njima ne utiče na odluku radi li se o osobi s kojom biste proveli ostatak života i kako će on izgledati. Teško je čuti takvu vijest, ali ako vas dragi ostavlja zbog nametljivih i dominantnih roditelja jer mu se čini da će oni sve kontrolisati, zapitajte se želite li takav život i suprotstavite se na vrijeme.

-

5. BRAK Ovaj razlog se malo više se tiče dama jer one češće žele bračnu zajednicu i vjenčanje. Ako prečesto pričate o vjenčanici koja je idealna za vašu figuru, a on izbjegava takve razgovore, nemojte se začuditi kada kaže da mu treba predah. To ne znači da vas ne voli, ali jednostavno imate različite ciljeve i on se ne vidi u bračnoj zajednici. Jedino što vam preostaje je da budete zahvalni na tome što vas nije duže zavlačio te vam ostaje vremena da tražite novu sreću.

6. NOVA LJUBAV Najgori način prekida definitivno je nevjera. Uživate u vezi i mislite da je sve u najboljem redu, već ste se nekoliko puta zamislili ispred oltara i odjednom, umjesto čarobnih riječi, voljena osoba govori da su se stvari promijenile te je neko drugi popunio vaše mjesto. Sve što možete da učinite je da kažete da vi niste gubitnik u cijeloj priči te proći proces prebolijevanja i započeti život ispočetka.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO