Slavimo uspješne menadžerke i motivišemo nove generacije da ih slijede

UPCG je predstavila osam laureatkinja za 2021. godinu kojima je dodijelila ravnopravne nagrade, one su Naj menadžerke u Crnoj Gori

spot_img

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je od svog osnivanja, punih 20 godina, snažno posvećena djelovanju koje podstiče i promoviše rodnu ravnopravnost, ekonomsko osnaživanje žena, društveno odgovoran pristup poslovanju i inkluzivnu korporativnu kulturu. Na takav odnos UPCG opredjeljuje i činjenica da u našoj zemlji postoji veliki broj stručnih, odgovornih i uspješnih žena koje svojim profesionalnim pristupom poslu i ostvarenim rezultatima potvrđuju snagu ženskog liderstva, ali i značaj većeg učešća žena na pozicijama upravljanja i rukovođenja. U želji da takve žene javno predstavi, a njihove profesionalne uspjehe proslavi i njima dodatno motiviše nove generacije da ih slijede, UPCG je još 2018. godine, kroz projekat koji je realizovala sa ILO, organizovala prvi, a danas već tradicionalni događaj, dodjelu nagrada Naj menadžerke u Crnoj Gori.

Da bi podstakli promjene, a među novim generacijama “osigurali” dovoljan broj žena koje će u budućnosti preuzeti vodeće funkcije, važno je konstantno ukazivati na primjere onih koje su se svojim radom već izdvojile, ističe Zvezdana Oluić, menadžerka projekta UPCG Naj menadžerke u Crnoj Gori, i poručuje: “Takvih žena u crnogorskom društvu ima zaista mnogo, primjer su i sve dosadašnje laureatkinje Unije poslodavaca. Samo ih treba prepoznati, podržati i pružiti priliku da konačno pokažu sva svoja znanja, stručnost i izuzetan liderski potencijal”.

NAJ MENADŽERKE U CRNOJ GORI

Na svečanoj ceremoniji, održanoj 17. juna održana u hotelu CUE, u Podgorici, UPCG je crnogorskoj i međunarodnoj javnosti predstavila osam laureatkinja za 2021. godinu, kojima je dodijelila ravnopravne nagrade Naj menadžerke u Crnoj Gori, i to u okviru četiri kategorije: Privreda, Javni sektor, Civilni sector i Mediji:

Nela Vitić
Dejana Ponoš

 

 

-

 

 

 

 

 

– U kategoriji Privreda, ravnopravne dobitnice nagrada su Dejana Ponoš, izvršna direktorica Arhimed d.o.o. i Nela Vitić, izvršna direktorica Ocean Montenegro d.o.o.

 

 

Vanja Grgurović
Bojana Bajić

– U kategoriji Javni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada su Vanja Grgurović, načelnica Službe za inspekcijske i informacione sisteme za izvještavanje u okviru inspekcijskog nadzora u Upravi za inspekcijske poslove i Bojana Bajić, šefica Odjeljenja za IT u Ministarstvu finansija Crne Gore.

Kristina Mihailović
Jelena Milojković

 

 

 

 

 

 

 

– U kategoriji Civilni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada su Kristina Mihailović, izvršna direktorica NVO Roditelji i Jelena Milojković, izvršna direktorica NVU Tinker.

Milka Tadić Mijović
Ana Mirović

 

 

 

 

 

 

 

– U kategoriji Mediji, ravnopravne dobitnice nagrada su Milka Tadić Mijović, predsjednica i osnivačica Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore i Ana Mirović, izvršna direktorica Print Media.

Milena Đergović

Uz navedene nagrade, UPCG je dodijelila i Priznanje UPCG za poseban uspjeh u 2021. godini, koje je uručila Mileni Đergović, vlasnici i izvršnoj direktorici kompanije Mika Proart, i to za projekat Nikšićko Rocks PJESMA ZA DRUŠTVO. Kroz 24 koncerta, ovaj projekat je ujedinio 24 medijske kuće i domaće pop-rock izvođače, a time pružio snažnu podršku muzičkoj industriji koja je zbog pandemije skoro dvije godine bila u blokadi. To potvrđuje podatak da je oko 200 muzičara i saradnika iz svih segmenata produkcije konačno dobilo priliku za promociju svog rada, ali i za honorare.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

2,702 Sljedbenici
Pratite

NEDAVNO OBJAVLJENO