Slavlje u kraljevskoj porodici

Britanija je 23. aprila dobila još jednog princa, malenog Luisa, treće dijete princa Vilijama i vojvotkinje Kejt, koji je danas kršten u palati Svetog Džejmsa. Vilijam i Kejt su i ovoga puta odstupili od tradicije i nisu pozvali niti jednog člana kraljevske porodice da zauzmu jedno od šest kumovskih mjesta. Maleni Luis imao je tri kuma i tri kume, prijatelje princa Vilijama i vojvotkinje Kejt, a to su Nikolas van Kutsem, Heri Obri Flečer, Lejdi Lora Mid, Gaj Peli, Hana Karter i Lusi Midlton, Kejtina rođaka.


Ceremonija je trajala oko 40 minuta, a 11 nedjelja star dječak nosio je tradicionalnu haljinicu za krštenje koju su već nosili i njegov brat i sestra. U pitanju je replika haljinice koju je prva nosila princeza Viktorija 1841. godine. Prema britanskom Telegraphu, originalna haljinica bila je korištena sve do 2004. kada su je zbog starosti morali zamijeniti vjernom replikom sašivenom od identičnog materijala.
Britanski mediji su otkrili da je Luis kao poklon za krštenje od strica Harija dobio prvo izdanje knjige Vini Pu vrijedno 8.000 funti.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno