spot_img

Slikarski svijet Ružice Radulović odiše notom radosti, optimizma i nepresušnih kreativnih mogućnosti

Slikarski svijet Ružice Radulović odiše notom radosti, optimizma i nepresušnih kreativnih mogućnosti i pokazuju da je traganje za smislom najhumaniji vid iskazivanja čovjekovih duhovnih vrijednosti.

spot_img

Radulović je crnogorskoj publici predstavila izložbu “Slučaj traganja II”, koja će do 20. juna biti otvorena u Galeriji Katarinine čarolije.

Ona je do sada svoje radove prezentovala u zemlji i regionu i pokazala da se slikarstvo vremenom iskristalisalo kao njena primarna stvaralačka vokacija u kojem je uspjela da poveže apstraktne kategorije svojih misli, emotivnih doživljaja, sebe i svijeta, sa ritmovi ima boje, linije, prostora poput muzike koja je suština same stvarnosti.

Akademski slikar, Milutin Obradović, koji je otvorio izložbu, kazao da je početna tačka svakog uspjeha želja.

“Oluje čine da hrastovi puštaju duge korjene. Ljubav nema godine, jer se ona uvijek rađa, ona ne stari. Gravitacija nije odgovorna što se ljudi nekad zaljuljaju. Nije ovo loše vrijeme, loši smo mi koji su dozvolili da prolazi vrijeme voleći pogrešne i gazeći prave ljude. Sve ove izreke su vezane za Ružicino apstraktno slikarstvo, ali i za sve nas koje je dirnula želja, uspjeh, ljubav, prijateljstvo, sloboda…”, rekao je Obradović.

-

On je kazao da kada danas neko kaže Pikaso ili Petar Lubarda, on nije rekao ime, već djelo. “Tako i Ružici želim da i njeno ime od danas ide na putu da postane djelo.”, poručio je Obradović.

Grofica Sofija Di Garofini je zahvalila Ružici i kazala da je izložba “Slučaj traganja II” praznik za oči.

“Ružica je umjetnica koja nije opterećana akademizmom i slijedi prirodne zakone, što je u današnje vrijeme malo zaboravljeno, preko svojih boja, tekstura, oblika i prostora. Priznaću da da je umjetnost bol, stanje metafizike…”, poručila je Garofini.

Književnik Momčilo Zeković i Zdravko Đuranović takođe su govorili na otvaranju izložbe i zahvalili Radulović na izložbi.

Radulović je zahvalila svima koji su došli na svečano otvaranje izložbe.

“Želim da zahvalim svim uvaženim gostima, koji su bili prisutni na otvaranju moje izlozbe, onima koji su otvorili izložbu, govorili stihove, dali svoju impresiju. Ja sam toliko srećna zbog pune galerije. Hvala svima još jednom”, kazala je Radulović.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO