Masaža lica, kao i maske za masiranje imaju višestruke pozitivne efekte na kožu, čine je blistavijom i otpornijom

Dosad ste sigurno naučili da nije bitno samo ono čime njegujete kožu, već i način na koji to činite. Masaža lica se u današnje moderno vrijeme ne praktikuje tako često, na nju se povremeno odlučimo onda kada se savjetuje uz upotrebu određenog proizvoda. To se posebno odnosi na francuske proizvode, uz koje se primjenjuju određene metode masiranja, što seže duboko u tradiciju i naslijeđe mnogih brendova. Masaža lica takođe je veoma važna prilikom njege kože u nekoliko različitih kultura, što se naročito odnosi na njegu kože u Aziji.
Masaža lica nije samo neki instant trend, već tehnika koja predstavlja odličan način za buđenje kože i podsticanje cirkulacije, što će očuvati njen mladolik izgled. Možda mislite da je masaža lica koja traje samo pet minuta besmislena, ali predlažemo vam da ovu metodu isprobate makar na samo sedam dana i da sami vidite rezultate.
Mnogi make up artisti smatraju da je masaža lica esencijalni dio njegove njege pred važne modne događaje. Naime, manekenke obično budu iscrpljene nizom uzastopnih revija, pa im make up artisti redovno pružaju mini masaže lica, koje u kombinaciji sa preparatima za njegu kože, kao što su hidratantna ulja i serumi, mogu da poboljšaju strukturu kože i njen kompletan izgled. Ovo naročito može da bude korisno kod osoba koje vole da se šminkaju tako da izgledaju prirodno, jer je prirodna i blistava koža uvijek u trendu.

Maske za masiranje

Osim klasičnih masaža, pojavili su se i novi proizvodi u toj kategoriji: maske za masiranje. Nekoliko formula već postoji na tržištu, ali sa sigurnošću se može tvrditi da će ih u toku naredne dvije godine biti znatno više. Chanel nam nudi masku za podizanje kontura lica, Clinique za učvršćivanje a Shiseido hidratantne maske za učvršćivanje kože za koje stručnjaci kažu da su odlična osnova za masiranje lica. Kozmetičari o ovim proizvodima razmišljaju kao o kombinaciji ulja za masiranje i maske koja se drži preko noći. Nakon nanošenja kremasta tekstura se na koži pretvara u ulje koje se lagano umasira na kožu, te se zadržava mnogo duže na njenoj površini u odnosu na tipične serume ili kreme za lice. Takođe, ruke ili sprave za masažu lagano i glatko kruže licem što pomaže boljem masiranju mišića i kontura lica, što će doprinijeti boljoj relaksaciji.
Kada je riječ o spravama – ako zaista želite postići najbolje rezultate, osim u masku treba da investirate i u dobar masažer za lice. Iako izgledaju jednostavno, napraviće znatne rezultate, a i osjećaj prilikom njihove primjene je divan. Kozmetička kuća Clinique predstavila je aplikator za masažu koji se spaja na njihovu četkicu za čišćenje, prilikom čega stvara sonične vibracije koje pomažu mikro cirkulaciju kože. Takođe, Body Shop nedavno je predstavio masažer za lice koji je odličan za masiranje kontura lica, te stimuliše bolji protok krvi i limfnu drenažu. Iz Shiseida preporučuju masažer čije kuglice za masiranje imaju neravnu površinu, koja se bolje hvata za površinu kože i pruža nešto intenzivniji efekat.
Iako je masaža lica intuitivna radnja, ipak imamo nekoliko savjeta kako da to činite na pravi način. Prvo, masaža treba da postane dio dio rutine. Svaka masaža treba da bude relaksirajuće iskustvo u kojem se uživa, nešto čemu se radujete. Priuštite sebi bar pet minuta masaže svake večeri (zapalite svijeću, osvježite prostoriju nekim ugodnim mirisom i pustite opuštajuću muziku…). Nanesite bogatu količinu odgovarajućeg proizvoda, što će aparatu (ili vašim rukama) omogućiti lagano, ali ipak temeljito masiranje kože, bez štipanja ili neugodnog povlačenja. Fokusirajte se na regije na kojima osjećate najveću napetost, kao što su čelo, sljepoočnice i vilica, te unosite dovoljno tečnosti koja će pomoći drenažu i pročišćavanje kože. Stimulisanje putem masaže ima višestruke pozitivne efekte na kožu, čini je blistavijom, te otpornijom. Koža brže zarasta, što znači da ožiljci od akni brže iščezavaju, te koža postaje blistava, sija i izgleda mlađe.