Snaga i ljepota u pokretu

Novogodišnje druženje upriličili smo sa mladim, uspješnim damama koje imaju jasno izgrađene standarde, postavljene prioritete i ciljeve, i sa jednim od najpopularnijih, ujedno i najsigurnijih brendova automobila na svijetu – Volvo. Dame koje su dio Volvo kampanje su samosvjesne, ostvarene poslovne žene koje njeguju prave vrijednosti. Njihova energija, ljepota, kvaliteti koje posjeduju i vizija su snaga koja pokreće

Autor Marina Strugar
Foto Adnan Doa Alomerović
Šminka Ljubica Vukčević, Beauty room by Ljubica
Frizura Zorana Vukčević, Studio Zoran
Lokacija Hotel Ziya

 

Haljina Hunt by Kristina i Lazar ilić Mjesto snimanja Salon Osmanagić Co

Olga Mitrović

Ljubav je ključ svega

Olga Mitrović je diplomirani menadžer umjetnosti (spec. televizijski producent), oprobala se i kao novinar i voditelj na televiziji, učestvovala je u organizaciji velikog broja sportskih i kulturnih događaja, visokobudžetnih filmova i muzičkih spotova. Pronašla se u svijetu društvenih mreža, a njen Instagram profil uživa veliku popularnost. Od mode, kozmetike, roditeljstva do zanimljivih recepata i korisnih savjeta. Sve to se nalazi na njenom profilu ili, kako ona voli da kaže, dnevniku šik mame.
Na kojim vrijednostima temeljite svoj pogled na svijet?
– U današnjem vremenu poljuljanih vrijednosti važno je imati svoj unutrašnji kompas kako bi se mogli orijentisati prema moralnim načelima. Smatram da je ljubav ključ svega. Ljubav prema prirodi, prema drugima, prema sebi. Vrijednosti koje njegujemo u krugu svoje porodice nas u daljnjem životu određuju. Za mene su to ljubav prema bližnjima, milosrđe i poštovanje svih živih bića.
Na koji način postavljate ciljeve u novoj godini i koje želje su na listi vaših prioriteta?
– Svake godine poželim isto – zdravlje mojim najmilijima. Sa godinama i iskustvom sam shvatila da je to preduslov za ostvarivanje svih ostalih malih i velikih želja. Kada ste zdravi, slobodni ste da radite i ostvarite ono što zamislite. Što se tiče ciljeva, u ovoj 2020. planiram da izdam svoj kuvar na kojem sam marljivo radila u prethodnoj godini, da svaki slobodni trenutak posvetim porodici i prijateljima i da budem srećna zbog svih malih svakodnevnih radosti koje čine život.

 

 

Haljina Nataša Pejović Mjesto snimanja Dvorac Petrovića, Podgorica

Sandra Mitrović

Uspjeh je ono što nosim u sebi

Od kada je počela da se bavi modelingom Sandra Mitrović je među najboljim i najtraženijim modelima na crnogorskoj modnoj sceni. Ipak, sada je svoju energiju i iskustvo više usmjerila na popularan Instagram profil na kojem dijeli sa pratiocima različite segmente svog života. Sarađuje sa mnogim poznatim dizajnerima i brendovima, a zaštitno lice je mnogih kampanja.
Koja su po Vašem mišljenju mjerila uspjeha i na koji način ste gradili imidž?
– Uspjeh nema mjeru, već je u potpunosti kvalitativna kategorija koja se tiče našeg unutarnjeg osjećaja i onoga što mi zaista jesmo. Uspjeh ne mjerim brojem lajkova na društvenim mrežama, izgledom ili markiranom garderobom. To je ono što je spolja i što vidite, moj uspjeh je ono što nosim u sebi. Moj unutrašnji osjećaj zadovoljstva životom, izborima, porodicom i prateljima. Način na koji sam izgradila imidž je išao prirodno i spontano, kao i sve što radim u životu, bez ikakvog opterećenja.
Ko može uvijek da Vam izmami osmjeh? Koliko je optimizam pogled na svijet, ali i životni stav?
– Najjednostavnije pitanje! Uvijek i zauvijek moja djeca, u svakoj situaciji i raspoloženju! Stav je način na koji pristupamo životu i jako je važno da bude pozitivan. Smatram da je takav stav bitniji od talenta, okolnosti, novca i sreće. Oduvijek sam optimista, a kada smo optimistični na sve životne prepreke i teškoće ćemo gledati kao na izazov, a ne kao povod za depresivna stanja. A to će nam olakšati situaciju u kojoj se nalazimo i na kraju ćemo samo privući nešto lijepo.

Mjesto snimanja Dvorac Petrović

Sanja Božović

Težiti da budeš bolja verzija sebe

Direktorica Montenegro Charter ltd Sanja Božović svoju strast prema moru povezala je sa poslom. Njeno poslovanje usmjereno je na jahte i sve što ima veze sa njima: najviše yacht charter i prodaja plovila. Sarađuje sa Porto Montenegrom, gdje se nalazi i kancelarija preduzeća, kao i sa većim firmama za team building evente na plovilima i hotelima visoke kategorije (Regent, Aman).

U čemu leži Vaša snaga?
– Moja snaga leži u ljudima kojima se okružujem. Zaista vjerujem da se ljudi međusobno povezuju na energetskom nivou i da svi privlačimo ono što zračimo. Godinama sam gradila sistem jasnog postavljanja granica i naučila da svoje vrijeme i energiju djelim isključivo sa ljudima koji imaju iste ciljeve kao ja, koji rade na sebi i koji svakodnevno postavljaju nove izazove i sebi i drugima. Vođenje računa o zdravlju, fizičkom ali i mentalnom, stalni je fokus i nešto što me povezuje sa saradnicima, prijateljima, partnerom. Iz toga proizlaze pozitivan stav, zdrava ambicija, zadovoljstvo sobom i samopouzdanje. Ah, da ne zaboravim, volim prirodu i more i ono mi daje energiju. Nije čudno, s obzirom na posao koji sam izabrala.
S novom godinom dolaze nove želje, planovi, kakve ciljeve postavljate sebi?
– Nikada za novu godinu ne pravim velike rezove u životu. Moji planovi i ciljevi dio su kontinuiranog procesa. Nešto što se nameće samo po sebi kada redovno analizirate svoje poslovanje ili životne navike. Bar jednom u tri mjeseca napravim kritički osvrt na prethodni period, ocjenjujem rezultate i jasno definišem ono što bi trebalo popraviti u načinu poslovanja firme. Isti princip koristim i za sebe i za svoj privatni život: trudim se da učim na greškama, da donosim pametnije odluke. Stalno težiti da budeš bolja verzija sebe, po mom mišljenju je možda najbolji cilj koji možete imati.

Odijelo Maja Velemirov Mjesto snimanja Salon Osmanagić Co

Kristina Škanata

Boka i PR su moj način života

PR menadžerka marine za superjahte i nautičkog naselja Porto Montenegro Kristina Škanata uživa u detaljima poslovne svakodnevice koju čine spektakularni koncerti, događaji poput Gumball-a i polo turnira, regate, i art punktovi koji kreiraju upečatljiv identitet tivatske mondenske marine. Posebno zadovoljstvo pronalazi u saradnji sa svjetskim medijima, gradeći imidž Porto Montenegra kao omiljenog sidrišta za superjahte i lifestyle destinacije.
Koliko cijenite pouzdanost kao osobinu?
– Pouzdanost za mene predstavlja neizostavni dio trojstva na kojem se temelje kvalitetni privatni i poslovni međuljudski odnosi, skupa sa povjerenjem i poštovanjem. Važan je segment odnosa na kojima se gradi i emocija ljubavi. U svemu radije biram kvalitet naspram kvantiteta, a pouzdanost je bitna osobina kvaliteta u svim domenima. Pa čak i kada birate brend automobila, turističke destinacije, sata ili cipela, birate brend koji obećava pouzdanost.
Odakle crpite energiju i motivaciju za buduće radne zadatke i uspjehe?
– Odnosi sa javnošću su jedna uzbudljiva, intenzivna, i nikad “po šablonu” profesija. Ona je fuzija komunikacionih vještina i kreativnosti, vizionarstva, uzročno-posljedičnih veza. Svakodnevica PR-a su saopštenja za medije, copyright, govori, kreativne medijske kampanje, foto i video produkcija, intervjui, pressclipping izvještaji, društveno-odgovorni projekti i organizacija događaja koje osmišljavamo i realizujemo u sklopu nautičkog naselja i marine za superjahte Porto Montenegro. Stranice svjetskih medija godinama krase reportaže o Porto Montenegru i Boki Kotorskoj, impresije najuglednijih putnih novinara, od Conde Nast Traveller-a, RobbReport-a, Tattler-a do Boat International-a. Uvijek mi je zadovoljstvo da im iz perspektive PR-a Porto Montenegra, ali i lokalne djevojke, “Bokeljke po načinu života”, prenesem “ritam destinacije”, sve plavo-bijele storije nautičkog nasljeđa destinacije. I Boka Kotorska i PR su moj način života – i uživam u njihovoj sinergiji. Motivacije nikad ne manjka kada radite kreativan posao koji volite, a u dobrom timu, sa sjajnim liderom, i u organizacionoj kulturi koju njeguje tim Porto Montenegra, radna svakodnevica je motivišuća. Energiju uvijek nalazim u lijepim detaljima i ritualima svakodnevice kao i u putovanjima. Zagovornik sam teorije da su najbolje životna priče “pečatirane” unutar korica pasoša – kroz pustinju, prašumu i civilizacijska čuda.

 

Marija Marković

Sreću mjerim osmijehom

Marija Marković je popularno televizijsko lice sa kojim dočekujemo novi dan uz važne i zanimljive informacije. Urednicu i voditeljku Jutarnjeg programa RTCG krase profesionalnost, odmjerenost i harizmatičnost.
Koja je Vaša mjera sreće?
– Sreća je relativna kategorija kojoj pristupamo iz različitih uglova. Nekom je sinonim za ljubav, udobnost života, izostanak problema… U mom slučaju, sreću mjerim osmijehom i pozitivnim stavom. Zdravlje najbližih, radost dragih ljudi. Majčinstvo uvijek i iznad svega. To su mjerne jednice onog što me čini spokojnom. Srećna sam i kada se lišim loših navika, budem produktivna na meni bitnim planovima, učinim dobro djelo. Vjerujem da je najbitnije da shvatimo šta je za nas sreća jer smo za nju sami odgovorni. Uključimo se u srećan život!
Koje odluke će se naći na Vašoj novogodišnjoj listi za 2020?
– Decembar obično proleti i izgubi se u svođenju računa i pravljenju odluka. Ipak, one ne moraju nužno biti velike. Uvijek sam bila skromna u željama. Zdravlje porodice je svakako na prvom mjestu. Ostatak želja se niže u zavisnosti od prioriteta i ne odstupaju mnogo u odnosu na prošlogodišnje. Listu ciljeva ne pravim zanesena euforičnom prazničnom atmosferom. Obično se osvrnem iza sebe, sagledam uspjehe i neuspjehe, obećam sebi da ću biti bolja. Ispravna i dosljedna svojim principima. Dobro se uvijek dobrim vraća. I, eto opet razloga za sreću, s početka naše priče.

Garderoba Nataša Pejović Mjesto slikanja Dvorac Petrovića, Podgorica

 

 

 

 

Iris Polumenta

Svaki dan je magičan

Iris Polumenta, urednica i voditeljka popularne emisije 60 minuta sa Iris na Prvoj TV može se pohvaliti bogatom poslovnom biografijom. Oprobala se u različitim novinarskim žanrovima, radila je intervjue sa brojnim poslovnim ličnostima i jedno je od omiljenih televizijskih lica.
Kada je život magičan i šta ga čini takvim?
– Svaki dan je magičan, ako ne zaboravimo da je suština u dobru, u ljubavi, iskrenoj lijepoj riječi i zagrljajima, pogledu koji sve kaže. Magiju pokreću ljudi, voljeni ali i neznani, oni koji na ulici upute osmijeh, sačuvaju nam parking mjesto, pomognu nekome bez potrebe da se o tome priča javno, lijepo vaspitana djeca. Magično je svako veče koje se završi u miru.
Racio ili emocije, šta kod Vas preovladava pri donošenju odluka?
– Racio je dugo u potpunosti upravljao mojim odlukama, ali do sada nisam zažalila zbog toga. I danas je tako, mada nikada ne radim ono što me ne čini srećnom. Dakle, dobar sklad.

Haljina Hunt by Kristina i Lazar Ilić Mjesto snimanja Dvorac Petrovića, Podgorica

Jelena Milatović

Red, rad i disciplina, uz puno hedonizma i ljubavi

Jelena Milatović je direktorica i osnivač Fos MEDIA. Sa jasnom vizijom i ciljem krenula je u ovaj projekat. U njega je ugradila i znanje koje je stekla tokom studija, ali i posebnu energiju i strast bez koje se, kako kaže, ne može ostvariti uspjeh.
Koji je Vaš životni moto? Na kojim vrijednostima temeljite svoj pristup i u poslu i u životu?
– Moj životni moto je red, rad i disciplina, uz puno hedonizma i ljubavi. Time sam se rukovodila posljednjih godina, te se nadam da će 2020. godina biti najbolji pokazatelj da li su ti principi i plodonosni. Kao majka troje djece, ali i projekta FOS media platforme, supruga, ćerka i sestra, smatram da ste dobre stvari napravili tek onda kada živite svoje snove, ali i doprinosite ostvarenju snova svih ljudi do kojih vam je stalo, pa svoju sreću mjerim i njihovim osmjesima. Žena sam koja nema radno vrijeme, a vrijednosti na kojima temeljim privatni život primijenjujem i u poslovnom ambijentu. Možete imati sjajnu strategiju, projekt i mogućnosti, ali ako nemate energiju i to nije vaša pasija, ne možete ništa postići. Smatram da samo ako istinski živite i proživljavate svoj posao možete napraviti veliku stvar. Kada uspijete da sačuvate i lične principe u svemu tome, onda zaista možete reći da ste postigli uspjeh.
Sa kakvim emocijama i očekivanjima ćete zakoračiti u 2020. godinu?
– Praznična euforija me uvijek asocirala na djetinjstvo, pa je to ostao sinonim za tradicionalna porodična okupljanja. Trudim se da te vrijednosti prenesem i u svoj dom, na svoju djecu i saradnike. Osim toga, kraj godine sam po sebi nameće “podvlačenje crte” i sumiranje rezultata.

Haljina Milena Vujačić Mjesto snimanja Hotel Ziya, Podgorica

Tijana Osmanagić

Uživam u lijepom

Tijana Osmanagić je kreativni direktor i osnivač brendova TO be i TO be baby. Proglašena je 2017. godine za drugog najboljeg i najperspektivnijeg dizajnera na Balkanu od strane ruskog Silueta, a priznanje za najbolje obučenu streetstyle blogerku stiglo je od strane časopisa Vogue 2016. godine. Tijana je studirala modni dizajn, angažovana je i kao stilista na brojnim projektima. Sva svoja interesovanja objedinila je kao urednik Instagram dnevnika @crnogorski_sanjar.
Koliko Vam je bitna estetika i u kojim situacijama joj dajete primat?
– Estetika je temelj poslova kojim se bavim i u tom kontekstu uvijek preovladava njen značaj. Pri poimanju umjetnosti i njenih pravaca, poznavanje estetike je kao poznavanje azbuke, jer je ona najpotpuniji izražaj onoga što je lijepo. Ni privatno ne zanemarujem njen značaj, ali nekako uvijek ide uz udobnost i neposrednost, bilo da je riječ o uređenju doma, odijevanju, pisanju, šminkanju… Vjerujem da se čovjek rodi s osjećajem za estetiku ili bez njega, kao što se rodi sa talentom za sport ili potpunim odsustvom istog.
Na kojim vrijednostima temeljite Vaš pogled na svijet?
– Moj pogled na svijet zasnovan je na pozitivnom razmišljanju i prihvatanju stvarnosti, vjerujući da naš trud doprinosi da ona bude onakva kakvu želimo. Smatram da je sposobnost da budemo srećni i učinimo druge srećnim preduslov za kvalitetan život. Što se mene tiče, dovoljan razlog za sreću je taj što se ujutro probudim u toplom domu, shvatajući da sam živa i zdrava i da su ljudi koje volim živi i zdravi. Sve ostale vrijednosti kojima težim su nešto što spontano proizilazi iz zahvalnosti i zadovoljstva.

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...