Snaga mora kao ljekoviti tretman

Ljekovitu moć mora poznavali su mnogi narodi svijeta, a prije čak 4000 godina stari Egipćani koristili su je za liječenje bolesti i održavanje zdravlja

spot_img

Drevni tretman koji svoja čudesna svojstva pripisuje prirodnim ljekovitim osobinama morske vode naziva se talasoterapija. Nastala od grčkih riječi thalassa, koja znači boginja mora, žena napravljena od morske vode, i therapeia koja znači ozdravljenje, talasoterapija podrazumijeva liječenje morskom vodom, klimom i morskim elementima. Najpoznatiji svjetski centri za talasoterapiju nalaze se u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj te na sjevernoj obali Afrike i Mrtvom moru, a tu su i naše Igalo te Crikvenica i Opatija u Hrvatskoj.

Talasoterapija je sve popularnija kao efikasan način uklanjanja i prevencije raznih zdravstvenih tegoba, kao i podmlađivanja kože ili opuštanja. Standardni tretmani su obloge i kupke s algama, vruće kupke s morskom vodom, inhalacija morskim vazduhom, podvodne masaže… U liječenju mnogih bolesti, kao što su hronični ginekološki problemi, hormonalni poremećaji, neplodnost, artritis, reuma, talasoterapija koristi i morsko blato, prirodnu mješavinu gline i minerala. Koža lako apsorbuje u krvotok minerale koji se nalaze u morskim algama, magnezijum, natrijum, kalijum, kalcijum, jod, fosfor, gvožđe, a organizmu pomažu da iz algi upije velike koncentracije vitamina, aminokiselina i polisaharidnih šećera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VALENTINA MADONIA (@valentinamadonia)

Talasoterapija se preporučuje svima, ali je uglavnom namijenjena kao lijek protiv stresa, iscrpljenosti, bolesti srca i krvnih sudova, reumatskih bolova i problema sa kožom (ekcem, psorijaza, dermatitis, eritem). Omiljeni je tretman u borbi protiv celulita i strija. Naprimjer, topli oblog od algi odličan je za njegu kože, uklanja izumrle ćelije, toksine i mrlje, ubrzava krvotok i smanjuju celulit i strije, a sebi možete da ga priuštite i u sopstvenom domu.

Cover photo IG

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO