spot_img

Snežana Karović: Brinite o svom tijelu i ostanite dame

spot_img
Razgovarala Bojana Komnenić
Foto Privatna arhiva

Njenim čarobnim rukama prepustile su se mnoge žene. Šminkerka Snežane Karović Gracijinim čitateljkama dala je nekoliko savjeta, ali  nam je i otkrila tajnu svog izgleda. Priznaje na joj estetika nije na prvom mjestu, ali da je bitna u njenom poslu, i kaže da svaka žena treba da brine o svom izgledu. “Prije svega da im lice, kosa, koža budu uredne i čiste. Da bi estetika došla do izražaja treba voditi računa o sebi i svom tijelu”, kaže Snežana.

Kako ste krenuli u priču koju danas vodite. Mnoge dame prepustile su se Vašem umijeću uljepšavanja?
– U ovoj priči sam oduvijek. U početku nisam imala podršku od porodice, tako da je prvo morao da se završi neki ozbiljni fakultet, ali ljubav prema ovome je bila jača i ipak sam odlučila da će ovo biti moj poziv. Ljubav i rad su urodili plodom, mnoge žene su to osjetile i prepoznale, stekle povjerenje.
Koji osnovni savjet uvijek dajete prilikom šminkanja?
– Osnovno, pogotovo za mlade djevojke, da ne stavljaju nepotrebne slojeve podloge jakih kontura, crnih očiju i ogromnih vještačkih trepavica. Tako samo prekriju svoju ljepotu i izgledaju oštrije i starije. Prije svega moraju da brinu o svom licu, da im ten bude uredan i čist, jer se ne može očekivati od šminkera da napravi čudo od tena. Inače se do savršenog mejkapa može doći za 15-ak minuta.
Kakav look je trenutno u modi, da li Vam to mušterije i najviše traže?
– Mlađe djevojke mi i dalje traže jake konture, koje su prevaziđene. Lagani prelazi, krem rumenila koja obožavam, tečni highlighter – na savršenom tenu su pun pogodak. Djevojke moj prijedlog sa zadovoljstvom prihvate jer vide krajnji efekat.
Gdje naše žene najčešće griješe pa gotovo sve izgledaju identično kada se našminkaju, a najmanje prirodno?
– Upravo griješe u tome što žele da izgledaju identično, a ne shvataju da ne može svako lice isto da se šminka. Svakoj osobi pristupim na drugačiji način, prije svega pokušam da prepoznam karakter, a nakon toga pristupam licu u zavisnosti od tipa kože i vrste događaja za koji je predviđen make up.
U posljednje vrijeme veoma je popularan japanski metod iscrtavanja obrva. Može li kvalitetnim radom izbjeći gotovo klonirani izgled obrva kod žena?
– Može, naravno. Bitan je pogled na cjelokupnu estetiku lica i žene, jer lice, konture lica i boje nisu matematika, da izmjerimo, obojimo i tu je kraj. Mora da postoji više od toga, da se prije svega poznaju boje i strukture proizvoda, a nakon toga raditi u skladu sa izgledom žene.
Čime se Vi njegujete pa uvijek izgledate neobavezno, a gotovo kao sa modne piste?
– Prije svega, hvala na komplimentu. Moram priznati da dosta isprobavam proizvode, prije svega zbog posla, a i na meni najbolje mogu da vidim efekat poslije nekoliko sati pa i čitavog dana. Tako to radim godinama, isprobavam, griješim i ja, dok nisam našla metode kojima dolazim do te lakoće i ljepote mejkapa. Da bude specifičan i drugačiji, da se ne plašimo borica, pjegica i slično, sve to čini naše lice drugačijim, i takvo treba da ga nosimo i da uživamo u svojoj nesavršenosti. Svoje znanje nesebično dijelim sa polaznicima moje škole, a najdraži dio od svega je kada žene dođu na kratki kurs da šminkaju same sebe, a ja im probudim želju za čitavom školom od tri mjeseca.
Možete slobodno dati i modni savjet, jer ste sjajno obučeni. Šta je must have ovog prelaza sa ljeta na jesen?
– Obožavam taj dio godine. Ostanemo u svojim ljetnjih šarenim haljinicama i kratkim šorcevima, a predveče samo obujemo čizme bez čarapa, gdje nam se vidi preplanuli ten i samo ogrnemo veliki sako. Moj savjet ženama je da istaknu svoju ženstvenost i ostanu dame.

Gracija br. 88, 16.09.2016.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO