Sofija Loren: Recepti za život i za doručak

Glumica Sofija Loren poznata je po svojim ulogama, ljepoti i umnosti. A čime se ova Italijanka hranila? Recept za halumi sa blitvom i gratis recepti za ispunjen život.

Italijanka Sofija Loren, prva je glumica van engleskog govornog područja koja je za svoju glumu dobila najprestižniju filmsku nagradu – Oskar. Iako je sa 15 godina ispala u izboru za mis, to nije naškodilo njenom samopouzdanju i već nekoliko godina kasnije počela je da glumi, a svojom ljepotom zasijenila je cio svijet.

Pored borbe za profesionalno osamostaljenje, vodila je životne bitke od najranijih dana. Odgajana u siromaštvu, za dlaku izbjegavši smrt u ratu, Sofija je primjer jake žene, čija snaga proističe iz ogromnog iskustva.

– Moja životna filozofija uvek se bazirala na jednostavnoj ideji da je bolje istraživati život i praviti greške, nego igrati na sigurno i rizikovati uopšte – izjavila je jednom.

U  nastavku možete pročitati njene citate koji se mogu nazvati Malom zbirkom Sofijinih mudrosti ili Praktični savjeti za ženu svakog doba.

– Ne postoji fontana mladosti: ona se nalazi u vašem umu, vašim talentima, kreativnosti koju unosite u sopstveni život i život onih koje volite,

– Disciplina je jedan od najboljih načina na koji možete da pristupite životu,

– Ništa ne čini ženu ljepšom od njenog ličnog doživljaja sebe da je lijepa,

– Samopouzdanje se može vidjeti u vašim očima i neizsotavno je ukoliko stremite ka uspehu u životu,

– Ako niste plakali, vaše oči ne mogu biti lijepe,

I za kraj, jedna od njenih najpoznatijih

– Sve što vidite dugujem špagetima.

Tako da, volite svoje obline, ne brojite kalorije već počnite sa spremanjem Sofijinog doručka, a nadamo se da će vam recept koji slijedi pored apetita otvoriti i um za ideje koje je isticala ova filmska ikona.

Sofijin doručak za dvoje – RECEPT:

Sir Halloumi ─ 600 g.
Salata mješavina kukuruz, blitva, mladi spanać ─ 150 gr
Pinjoli ─ 2 kašike

PRELIV

Ulje sjemenki grožđa ─ 4 kašike
Balzamiko sa smokvama ─ 1 kašičica
Bagremov med ─ 1 kašičica
Limunov sok ─ 1,5 kašičice.

Isijecite medaljone od sira debljine 2 cm i stavite ih na vrlo vruć pleh. Halloumi je jedinstveni sir: može se pržiti praktično bez ulja, nikada se neće zalijepiti za tiganj. Nije bitno da li malo zagori. Od ovoga ionako neće biti gorak.

Zamijesite mešavinu lišća salate od kukuruza, blitve i mladog spanaća, pospite na dva prostrana tanjira zajedno sa pinjolima prženim u tiganju.

Za preliv: pomiješajte ulje grožđa, balzamiko, limunov sok i med. Sve dobro protresite, na primer, u staklenu teglu sa čvrstim poklopcem.

Prženi sir stavljamo na zeleniš i obilno prelijemo slatko-kiselim prelivom. Prijatno!

 

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...