Savjeti Sofije Loren

spot_img

Jedinstvena i glamurozna, jedna je od najljepših glumica na svijetu, godinama je bila standard lijepe italijanske žene. I danas, uprkos tome što je u poznim godinama (rođena je 1934) i mnoštvu mladih holivudskih zvijezda, Sofija Loren je nenadmašan model za sve žene na svijetu.

Sofijini savjeti za ljepotu:

Samopouzdanje

Najočitiji savjet za ljepotu Sofije Loren je da jednostavno zračite samopouzdanjem. Glumica je uvjerena da žena treba biti svjesna svoje ljepote i da će tek tada sijati iznutra. Takođe, sama priznaje da je kao dijete i tinejdžerka mislila da je ona “ružno pače”, a druga djeca su je nazivala “žirafom”.

Samodisciplina

Disciplina je ključ ljepote, kaže ona. Glumica vjeruje da ako je mlada žena lijepa, ali nije navikla da održava disciplinu kad je u pitanju briga o sebi, za nekoliko će godina izgubiti svoju osebujnu ljepotu. Međutim, ako žena nije fizički posebno lijepa, ali je disciplinovana, sigurno će postati ljepša s vremenom.

-

Zdrav način života

Tokom godina Lorenova je oduvijek brinula o svom zdravlju, ishrani i zdravom načinu života, za razliku od mnogih današnjih slavnih osoba, koji često konzumiraju drogu i alkohol, piše Genius beauty.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sophia Loren (@simplysophialoren)

Mediteranska ishrana

Glumica kaže da joj je ljubav prema tjestenini pomogla da održi mladalački izgled dugi niz godina. Kao prava Italijanka, Sofija ne može da živi bez tjestenine (ali integralne) i maslinovog ulja. U eri dijeta s niskim procentom ugljenih hidrata, ona govori ljudima da jedu više tjestenine. Gledajući njezine bokove i struk, često su je pitali kako uspijeva da bude u dobroj formi, a Sofija uvijek kaže da voli integralnu tjesteninu i ostale složene ugljene hidrate, kojih ima i u pasulju, pirinču i povrću, te ih treba jesti što je više moguće. Kaže da nećete osjećati glad ako jedete složene ugljene hidrate, a imaćete normalan nivo šećera u krvi.

Jednostavna frizura, nakit i “željezna ograda”

Što se tiče stila, glumica savjetuje da uvijek preferirate jednostavnu frizuru, bez obzira na kakvu svečanost idete. Sofija voli nakit i podstiče žene da ga nose jer naglašava njihovu ljepotu. Kaže da ništa ne čini ženu ljepšom od uvjerenja da je stvarno lijepa! I samo dragulji čine to stanje uma realnijim. Osim toga, Sofija kaže da haljina treba da bude poput “željezne ograde”, što znači da treba da istakne figuru, ali ne smije da sakrije tijelo ​​od pogleda u potpunosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sophia Loren (@simplysophialoren)

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO