Solo izložba Romana Đuranovića u rizortu One&Only Portonovi

Prva ovogodišnja izložba u sklopu umjetničkog ciklusa Artist series biće otvorena do 1. jula

spot_img

Kao dio ciklusa Artist Series, u One&Only Portonovi rizortu u Herceg Novom otvorena je samostalna izložba poznatog crnogorskog slikara Romana Đuranovića pod nazivom Happy people.

Roman Đuranović ima biografiju bogatu višegodišnjim slikarskim stvaralaštvom, izlagačkim iskustvom i brojnim nagradama. Studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, a diplomirao na FLU na Cetinju. Više puta izlagao samostalno, kao i u okviru grupnih izložbi (Njujork, Vankuver, Ankara, Dizeldorf, Drezden, Berlin, Barselona, Beograd, Ljubljana, Novi Sad).

„Šta je to u umjetnikovom rukopisu koji ga izdavaja među mnoštvom i koji bi bio njegov književni pandan? Po načinu na koji ukršta ono što je stvarno i ono što je izmaštano, Romanove slike mogu biti bliske nekim kosmikomičnim stranicama Itala Kalvina. A to su i po iskrivljenoj realnosti, humoru (ili ozbiljnosti humora) i poigravanju sa onim što se dešava svuda oko nas.“  –  rekao je Pavle Goranović, član Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.

Kroz Arist Series, One&Only Portonovi rizort će tokom sezone ugostiti 5 crnogorskih umjetnika koji će na taj način svoje stvaralaštvo predstaviti kako gostima hotela tako i široj publici koja posjeti rizort.

„S radošću smo otvorili izložbu Romana Đuranovića, prvu po redu u sklopu ovogodišnjeg umjetničkog ciklusa u našem rizortu. Trudimo se da prikažemo i promovišemo kako Crnu Goru, tako i lokalnu zajednicu, a Artist Series je samo jedan od načina na koji goste upoznajemo sa crnogorskom kulturom”, kazala je Tesa Gorman, generalna menadžerka rizorta.

Ciklus Artist Series se organizuje u saradnji sa crnogorskom galerijom Pizana.

„Izuzetno mi je drago što nastavljamo saradnju sa ultra-luksuznim rizortom One&Only Portonovi. Kroz cjelokupni ciklus, još jednom ćemo pokazati i potvrditi da umjetnost širi naše poimanje svijeta u svim njegovim pojavnim oblicima”, kazala je Ljiljana Milošević, direktorica galerije Pizana.

Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana u periodu do 1. jula u rizortu One&Only Portonovi.

Za više informacija, pozovite +382 31 691 001.

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO