SOMERSBY FASHION WEEK: Modom protiv raka dojke

Jesenja nedjelja mode bila je posvećena borbi protiv raka dojke i prevenciji nasilja nad ženama i djecom

Crnogorska nedjelja mode, koja je ove godine prvi put organizovana u oktobru – mjesecu borbe protiv opake bolesti, imala je humanitarni karakter i bila posvećena borbi protiv raka dojke i prevenciji nasilja nad ženama i djecom. Parola jesenje nedjelje mode bila je Modom protiv raka dojke, a dešavanja u okviru manifestacije organizovana su u Capital Plazi i na Imanju Knjaz. Izvršni direktor Nacionalne modne komore Crne Gore Srđa Lubarda je pojasnio šta je inspirisalo organizatore da moto manifestacije bude Modom protiv raka dojke. Lubarda je istakao podršku koju je dolaskom iz Amerike, specijalno na nedjelju mode, pružila i supermodel Emina Čunmuljaj, koja je bila i među donatorima u akciji za uspostavljanje Centra za rehabilitaciju i dugotrajni oporavak od traume nasilja za žene i djecu.

Somersby Fashion Week revijom elegantnih zimskih modela otvorila je poznata crnogorska modna kreatorka Marina Banović, koja je istakla humanitarni aspekt manifestacije i zadovoljstvo što njena revija otvara dešavanja na nedjelji mode. Prve večeri posjetioci su mogli učestvovati u dobrotvornoj akciji kupovinom neke od kreacija Marine Banović, Ane Simone, Maje Pavićević, Sanje Bobar, Nade Koljenšić, Nade Pavlović, Jelene Popović, Bojane Čelebić, Marijarozarije Vendito, Lieli-Ratke Pozdiakove…

Uz gromoglasan aplauz prisutnih, drugo veče otvorile su žene iz Crne Gore koje su iz borbe sa teškom bolešću izašle kao pobjednice. Nakon toga je počeo program u kojem su svoje kreacije predstavile: gošća iz Italije Marijarozarija Vendito, Natalija Urbanova, Jovana Vujošević, Aleksandra Grubavčević, Bojana Krivokapić, Maša Vukčević, Senka Tujković i Jelena Buha. Na kraju druge večeri prisutne je u duhu parole manifestacije pozdravila doktorka Dragana Bogdanović, koja je na pistu izašla uz pratnju kćerki i poslala snažnu poruku o važnosti ranog otkrivanja raka dojke. Nakon toga doktorki Bogdanović su se pridružile i Emina Čunmuljaj i žene koje su pobijedile tešku bolest koje su prisutne pozdravile uz zvuke numere I Will Survive koju je izvela violinistkinja Verica Čuljković u pratnji kvarteta Unique. Treće, završne večeri Crnogorske nedjelje mode kreacijama su se predstavile Julijana Rakočević, diplomci treće godine smjera Modni dizajn FDM UDG, Valentina Mitrović-Zvjezdice,  House of Anki (Kristina Đurković i Andrea Čepić) i Sanja Bobar, čija je revija zatvorila jesenje izdanje ove modne smotre. (Foto Nikola Pejović i Saša Vujanović)

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno