Somersby Fashion Week Montenegro

Modna komora Crne Gore organizuje XXXI izdanje Crnogorske nedjelje mode od 24. do 27. oktobra 2022. godine. Generalni partner jesenjeg izdanja nedjelje mode, sada već tradicionalno, biće svjetski poznati cider “Somersby”, koji je širom otvorio vrata domaćeg tržišta na kojem su ovi napici među najtraženijima.

Parola jesenje nedjelje mode je ‘’Modom protiv raka dojke’’, sa intencijom da skrenemo pažnju na ovu izuzetni važnu temu. Specijalno ovim povodom će iz Amerike doputovati super model Emina Čunmuljaj, naša ambasadorka dobre volje, koja će na taj način dati svoj doprinos u promociji prevencije ranog otkrivanja raka dojke kod žena, uz podršku Poliklinke Natal.

Svečano otvaranje “Somersby Fashion Week Montenegro” biće organizovano 24. oktobra u Capital Plazi Kronenbourg Fashion Day, kada će biti upriličena modna revija Marine Banović i humanitarna akcija za pomoć u uspostavljanju Centra za rehabilitaciju i dugotrajni oporavak od traume nasilja za žene i djecu,koju realizujemo u saradnji sa organizacijom “SOS telefon” iz Nikšića. Da li ste znali da svakih 7 minuta jedna žena doživi nasilje u porodici u Crnoj Gori!  Zato ne čekajte ni minut da donirate za uspostavljanje Centra za rehabilitaciju i dugotrajni oporavak od traume nasilja za žene i djecu.

Program sa revijama biće organizovan 25. i 27. oktobra 2022. godine, na Imanju Knjaz, sa početkom u 20:30h obje večeri.

25. oktobar, Imanje Knjaz Poliklinika Natal Fashion Day

– Manuel Fernandez
– House of Anki
– Diplomci smjera Modni dizajn FDM UDG
– Sleen Exclusive (designers team)
– Helena Scritore i
– Senaka Tujković.

27. oktobar, Imanje Knjaz Kodio Fashion Day

– Julijana Rakočević
– Maria Rosaria Vendito
– III godina smjer Modni dizajn FDM  UDG
– Natalija Urbanova i
– Valentina Mitrović-Zvjezdice
-Sanja Bobar.

Naslovnu fotografiju je uradio Miodrag Marković.Zaštitna lica manifestacije su: Staša Brajković i Elena Mijatović. Stayling za naslovnu fotografiju: Jovana Vujošević,frizura  Hair Studio Lela.šminka Marija Ivanović,obuća Aha.Lokacija Master kvart.
Reklamni spot za Somersby Fashion Week r Miodrag Marković.
Oficijalni fotograf događaja je Nikola Pejović.
Za frizure manekenki biće zaduzen i ovog puta tim Zorana Vukčevića sa Zoranom Vukčević Popović na čelu. Šminku potpisuje Farmasi tim.
After party nakon svake večeri biće organizovan u Living Roomu hotela CUE.
Video produkciju će raditi Ljubo Jovović.
Tehnička podrška je firme “Takt”.
Kao što smo naveli, nedjelja mode će i ovog puta imati humanitarni momenat u okviru samog događaja. Takođe, MKCG uvijek daje podršku mladim dizajnerima sa Fakulteta za dizajn i multimediju UDG tako će biti i ovog puta kada će se predstaviti studenti za modni dizajn.
U okviru događaja biće upriličena i izložba slika naše istaknute  umjetnice Senke Tujković, koja će imati i modnu reviju sa haljinama oslikanim crnogorskim motivima.
Iz navedenog se može zaključiti, a mi sa ponosom ističemo, da “Somersby Montenegro Fashion Week” već godinama nosi epitet najvećeg modno-kulturno-humanitarnog događaja u Crnoj Gori.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno