Nedavno objavljeno

Sopran Marija Nešić u Luštici Bay

Koncert će biti održan u utorak, 16.avgusta u 21 čas u Amfiteatru u marini

Poznata operska pjevačica, sopran Marija Nešić, održaće koncert u utorak, 16. avgusta u 21 čas u Amfiteatru u marini Luštica Bay.  Njen koncert će predstaviti duh Italije, napolitanske note, muziku kojom se udvaralo i remek djela klasičnog repertoara.

Marija na poseban način izvodi popularne pjesme ”O sole mio”, ”Granada”, ”Chitarra romana”, uz djela čuvenih italijanskih kompozitora Đakoma Pučinija i Nina Rote, i mnoge druge, pa su njeni koncerti pravai specijalitet za ljubitelje čuvenih kompozicija italijanske muzike. Publika će na koncertu imati priliku da, pored nevjerovatne energije i bogatog soprana Marije Nešić, uživa u muzici petočlanog orkestra, koga čine pijanista Milivoje Veljić, harmonikaš Nenad Ljubenović, gitarista Zoran Anić, perkusionista Dmitrij Ivanilov, basista Stevan Kovačević. Uz ovaj muzički sastav Marija nastupa na mnogim koncertima i festivalima medju kojima treba pomenuti koncert “Passione” u Beogradu, ”Istorija jedne ljubavi” (Historia de un Amor) u Zrenjaninu, Good Food & Wine Festivalu u Beogradu…

Noseća tema ljubavi, inspiracija i vezivna nit muzičkog stvaralaštva Italije podstakla je Mariju Nešić Kašćelan da svojim jedinstvenim glasovnim izrazom pruži novu dimenziju uživanja u vanvremenskim tekstovima i harmonijama predivnih napolitanskih pjesama koje  se nalaze u njenom repertoaru.

Marija Nešić pohađala je paralelno i klasičnu i muzičku školu. Diplomirala je na pravnom fakultetu i godinama radila posao u struci ali ljubav prema muzici nikada nije zamrla. „Prije šest godina na jednoj kafe-pauzi otišla sam na audiciju u Narodno pozorište, primljena sam i sve ostalo je istorija“ izjavila je umjetnica pred početak jednog od koncerta. Repertoarom i izvođenjem  Marija je stekla reputaciju umjetnice čiji su koncerti zdravica životu zbog čega publika uživa u njenim izvođenjima.

Fotografije: Marija Nešić

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

MODA

Zdravlje

Recepti