Srzentić: Liderstvo koje spaja izazov demokratija i ekonomija zemalja Zapadnog Balkana

Administracije po mjeri čovjeka sa posebnim fokusom na ranjive i liderstvo koje spaja i inspiriše izazovi su demokratija i ekonomija zemalja Zapadnog Balkana, a posebno Crne Gore, ocijenila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija u 42. Vladi Crne Gore, Tamara Srzentić.

spot_img

Ona je, u razgovoru sa premijerom Kanade Džastinom Trideom, kazala da su šansa povezivanje i primjena  rješanja iz uspješnih i pravednih vlada kao što je kanadska.

“Velika je privilegija sastati sa kanadskim premijerom sa kojim sam razgovarala o uspješnim primjerima i najboljim praksama Kanade u oblasti borbe protiv nejednakosti, digitalizacije i novih tehnologija, osnaživanju marginalizovanih grupa i jačanju mladih lidera i žena”, napisala je Srzentić na svom Tviter nalogu.

Istakla je i da je zahvalna timu Tridea na sastancima koji su uslijedili, a na kojima su prepoznali potencijal za saradnju između zemalja Zapadnog Balkana.

Napomenula je da je Kanada među zemljama koje su uspjele da omoguće građankama i građanima modernu javnu upravu, sjajno digitalno iskustvo, servise i infrastrukturu, koji ih osnažuju da tehnološki napreduju u svijetu koji se svakodnevno brzo razvija.

“Radujem se budućoj saradnji, svim narednim diskusijama na kojima ćemo istražiti potencijal za dalje povezivanje sa kanadskim timovima, kao i razvoju digitalnih ekonomija zemalja Zapadnog Balkana. Oni su spremni da dijele, a na nama je da budemo otvoreni i tražimo da se te prilike preslikaju kod nas”, poručila je Srzentić.

prcentar.me

Možda vas zanima

NEDAVNO OBJAVLJENO