spot_img

Nedavno objavljeno

Šta radni sto govori o vama?

KRAJNJE HAOTIČAN Prepun časopisa, starih podsjetnika, istrošenih flomastera, neotvorenih pisama… Iz straha da ih nećete uočiti, kolege vam poruke ostavljaju – na stolici.

Vaš sto otkriva: Vjerovatno ste kreativni, ali djelujete nepouzdano. Pažnja vam lako odluta, a možda ste često pomalo i rastrojeni.

Šta da učinite? Ne morate da postanete oličenje urednosti, ali uvedite barem malo reda. Organizujte se uz pomoć registratora, ljepljivih papirića, malene oglasne ploče, nabavite kutije u kojima će materijali za vaše projekte biti sistematizovani i nadohvat ruke. Obećajte sebi da ćete sto ubuduće sređivati jednom nedjeljno.

SPARTANSKI SAVRŠEN Samo najosnovnije. Na stolu su računar, printer i kalendar. Sve ostalo je pospremljeno.

Vaš sto otkriva: Ozbiljni ste i koncentrisani na ono najvažnije, ali djelujete nepristupačno i bez smisla za humor.

Šta da učinite? Unesite u svoj radni prostor malo vedrine i osobnosti. Stavite na sto fotografiju drage osobe, nabavite veliki kalendar vedrih boja, šarenu zdjelu za slatkiše…

VESEO I SLATKAST Vaši telefon, držač za olovke i fascikla u istoj su boji. Rokovnik vam je pun raznobojnih oznaka za podsjećanje. Na stolu imate i pločicu na kojoj je ugravirana poučna poslovica o napornom radu.

 Vaš sto otkriva: Svima želite da udovoljite, pouzdani ste, ali prekonvencionalni i neopušteni.

Šta da učinite? Riješite se šolja sa slatkastim izrekama i zamijenite ih zgodnim predmetima sa putovanja. Dobro bi došlo kakvo umjetničko djelo.

 

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

MODA

Zdravlje

Recepti