Šta radni sto govori o vama?

Kvalitet i izgled vašeg radnog prostora određuje vaš poslodavac, ali radni sto je dio ličnog profesionalnog imidža

 

KRAJNJE HAOTIČAN

Prepun časopisa, starih podsjetnika, istrošenih flomastera, neotvorenih pisama… Iz straha da ih nećete uočiti, kolege vam poruke ostavljaju – na stolici.

Vaš sto otkriva: Vjerovatno ste kreativni, ali djelujete nepouzdano. Pažnja vam lako odluta, a možda ste često pomalo i rastrojeni.

Šta da učinite? Ne morate da postanete oličenje urednosti, ali uvedite barem malo reda. Organizujte se uz pomoć registratora, ljepljivih papirića, malene oglasne ploče, nabavite kutije u kojima će materijali za vaše projekte biti sistematizovani i nadohvat ruke.

Obećajte sebi da ćete sto ubuduće sređivati jednom nedjeljno.

SPARTANSKI SAVRŠEN

Samo najnužnije. Na stolu su kompjuter, printer i kalendar. Sve ostalo je pospremljeno.

 Vaš sto otkriva: Ozbiljni ste i koncentrisani na ono najvažnije, ali djelujete nepristupačno i bez smisla za humor.

Šta da učinite? Unesite u svoj radni prostor malo vedrine i osobnosti. Stavite na sto fotografiju drage osobe, nabavite veliki kalendar vedrih boja, šarenu zdjelu za slatkiše…

VESEO I SLATKAST

Vaši telefon, držač za olovke i fascikla u istoj su boji. Rokovnik vam je pun raznobojnih oznaka za podsjećanje. Na stolu imate i pločicu na kojoj je ugravirana poučna poslovica o napornom radu.

 Vaš sto otkriva: Svima želite da udovoljite, pouzdani ste, ali prekonvencionalni i neopušteni.

Šta da učinite? Riješite se šolja sa slatkastim izrekama i zamijenite ih zgodnim predmetima sa putovanja. Dobro bi došlo kakvo umjetničko djelce.

 

Možda vam se dopada

Komentari

učitavam...