Nedavno objavljeno

Šta svaka žena mora da zna prije 30. godine

“Između 28. i 35. godine života žena se nalazi na svom vrhuncu. Sve što tada radi treba je gurati naprijed’, rekla je jednom prilikom slavna belgijsko-američka dizajnerka Dijana von Furstenberg. Ulaskom u 72. godinu života ne prestaje da niže poslovne uspjehe u modnom svijetu, ali je mnogo puta naglasila kako su tridesete najbolje ženine godine, a evo njenih savjeta – šta bi do tada trebalo da nauči.

Donesite odluke za narednu deceniju

Umjesto novogodišnjih odluka na kraju svake godine, napravite desetogodišnji plan. Tada ćete shvatiti koje su vaše loše navike, dok ćete s onim dobrim da nastavite. Prestanite pušiti i smanjite šećer jer sve vaše loše navike nakon 30. godine biće još teže ostaviti.

Počnite da koristite zaštitu od sunca

Izbjegavajte previše sunca. Nisam se uvijek držala ovog savjeta i pogriješila sam. Zaštitite se i koristite kreme s UV faktorom kad god se izlažete suncu.

Ne mučite svoju kosu

Svi imamo različitu kosu sa različitim problemima, ali pokušajte da izbjegavate teške tretmane koji nisu zdravi za nju. Nikada je nisam farbala, već sam koristila kanu (prirodnu boju), a rezultat je zdrava kosa u mojim godinama, što je rijetkost.

Budite svoji i ne eksperimentišite previše

Ako volite šminku, nosite je stalno, ako vam se to ne sviđa – nemojte. Ušli ste u 30. i možete u potpunosti biti žena kakva želite. Prestanite s navikama koje vam ne odgovaraju i koje radite na silu. Zaključite ko ste i držite se toga.

Nađite vremena za sebe

Pazite da uvijek imate trenutak samoće. Odnos koji gradite sa samom sobom je vrlo važan.

Važna je svakodnevna vježba

Preporučujem jogu. Osim što je dobra za tijelo i razgibavanje, dobra je i za um. Ako niste ljubitelji joge, bilo kakva fizička aktivnost je dobrodošla i što je prije uvrstite u svoj raspored, to bolje.

Vodite dnevnik

U današnje vrijeme dnevnik može biti i Instagram, pogotovo ako ste vizuelni tip, a tu su i oni standardni dnevnici. Koji god odabrali, biće vam drago osvrnuti se i iza sebe vidjeti divne uspomene i avanture iz svog života.

Jedite pametno

Treba jesti puno voća i povrća te smanjiti šećer i ugljene hidrate, ali ne morate biti savršeno precizni u svemu tome, već jednostavno pazite na zdravlje. Vaše zdravlje je ono što jedete i što radite.

Naučite da se oblačite za sebe

“Ako do 30. godine ne znate šta je dobro za vas i šta vam dobro stoji, onda ste promašen slučaj”, zaključila je slavna dizajnerka, poznata po elegantnim kreacijama haljina kojima nije odoljela ni vojvotkinja Kejt Midlton.

 

via tportal

 

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti