spot_img

Kako stari koji horoskopski znak

Na starenje utiču temperament, karakter, vrline i mane, ali i horoskopski znak

spot_img

 

OVAN Teško da mogu voditi miran život i ako im nedostaje sportskih aktivnosti ili sličnih uzbuđenja – mogu postati pravi gnjavatori. Ako mogu, do posljednjeg trenutka svog života baviće se sportom, a vi ćete morati ih slijedite svidjelo se to vama ili ne. Ako ne možete, oni će krenuti u avanturu ili planinu sami, bez vas.
BIK Ako su svoje bogatstvo povećali tokom života, starost će provoditi uživajući u njemu. Nisu spremni dijeliti po svaku cijenu, odnosno ako bi to njih oštetilo. Ukoliko se zateknu u oskudici, mogu postati starci puni gorčine i nezadovoljstva.
BLIZANCI Pod stare dane važno im je da zadrže kontakte ili obnove stare, kako bi imali s kim popričati. Ukoliko su usamljeni, jako su nesretni i trebali bi što prije potražiti neki hobi kroz koji bi mogli steći nove prijatelje. Ako im je partner jednako društven, starost s njima može biti vrlo zabavna i ispunjena svježim iskustvima, bilo kroz putovanja, razne društvene aktivnosti ili one intelektualnog karaktera.

RAK Uspiju li kroz život izgraditi dom i porodicu, provodiće ugodnu starost ispunjenu posjetama i okupljanjem svojih najbližih oko sebe. Ostanu li sami, postaju tužne osobe pune sjete i melanholije. Ovi ljudi uvijek sve pamte pa nerijetko žive u prošlosti.
LAV Pod stare dane im je važno da se za njih čulo i da se za njih zna. Ako su nešto postigli, u stanju su satima da pričaju o svojim dostignućima i “gnjaviti” ljude oko sebe. Ako su rezultati izostali, pretvaraju se u osobe sklone lažima kako bi se prikazali kao nešto što nisu. Kad dođu kući i u samoći proanaliziraju svoj život, ponos im neće dati da priznaju ako nešto nisu uspjeli. Izgradiće novu konstrukciju izmišljenih dostignuća kojom će i dalje obmanjivati ​​druge.
DJEVICA Ako su ostvarile skladan brak i radili posao u kojem su mogli pokazati što znaju, vodiće uredan i organizovan život. Sitnice koje drugima ne znače nešto, njima mogu postati smisao! Ako vas to ne pogađa, dopustite im njihove male sitničavosti, a onda im dajte i ormarić za kućnu apoteku. Ukoliko je Djevica u životu propustila nešto njoj važno, pod stare dane će prigovarati i trpjeti zbog onoga što se u psihologiji zove transfer – gunđanja; zbog nečeg što nema veze s temom (a zapravo se iza toga krije nešto drugo) i tako “od jutra do sutra”.

-

VAGA Brak im je nešto najvažnije u životu jer oni na život gledaju kao na nešto što treba proživjeti u paru. Ljubav i iskrenost udruženi s pravednošću njihovi su ideali. Ako su uspjeli u ličnim odnosima, doživjeće skladnu starost i to vjerojatno u paru. A ako su ostali sami – osjećaće se usamljeno i čak i pod stare dane će se truditi pronaći svoju bolju polovinu. Uspiju li makar i tada, niko sretniji od njih neće biti.
ŠKORPIJA Ako su tokom života uspjele da savladaju sve promjene i pobijede u važnim borbama, ako su postiglienešto što je njima važno, starost će provesti duboko razmišljajući o onome što je iza njih. Nekad će se cinično nasmijati i osjećati snažnim zbog svega. Trudiće se da budu aktivne koliko god mogu, bilo kroz neki sport ili nešto drugo. Ako su sami, velika je vjerojatnost da će se okrenuti i posvetiti proučavanju svega skrivenog, okultnog, a posebno će se zanimati za temu smrti, jer smrt je za njih dio života.                                  STRIJELAC Smisao za humor kod njih igra važnu ulogu u životu i pomaže im da nadvladaju teškoće. U starosti se neki pretvore u prave filozofe koji uvijek znaju dati mudar savjet svakom oko sebe. Drugi, koji su prizemljeniji tipovi, zaokruže se (fizički), ali uz njihov vedar temperament to se toleriše. Ili su ugledni građani ili pustinjaci. Ako su nešto važno propustili u životu, neće biti ogorčeni nego će sve pokušati da nadvladaju filozofijom ili humorom.

JARAC Pod stare dane dolazi do zanimljive promjene – sva ozbiljnost i zrelost koju su ispoljavali u mladosti ustupa mjesto ležernijem stavu, opuštenosti i veselosti. Oni su kao vino. Tek u zreloj dobi, kad već imaju nešto iza sebe (što su ostvarili), tek sad dopuštaju sebi da se zabave i uživaju u životu. Zato njihova lica postaju sve vedrija. Za Jarce se kaže – U mladosti starac, u starosti mladac.
VODOLIJE Pod stare dane vole istraživati ​​sve ono što još nisu stigli, pa ovdje možemo naći najzanimljivije hobiste. Uvijek smišljaju nešto novo i zabavni su. Ako dijelite njihove interese, život će se nastaviti kao da starosti i nema! To su oni slučajevi kad žena od 80 godina položi vozački ili radi jogu ili pak nešto sasvim novo i još otkačenije!
RIBE Obično se predaju mašti, kreativnosti ili jednostavnom ljenčarenju. Previše ljenosti svakako može dosaditi, pa je prekidaju ponekom intrigom koju nerijetko sami smisle i nekom smjeste. Katkad im nedostaje iskrenosti, pa napričaju i ono što jest i ono što nije. Mogu biti smušeni, a u zavisnosti od karaktera – znaju i odglumiti! Ima i onih koji “kradu Bogu dane”, ali u tome uživaju. Ako ste s nekim takvim, pokušajte njihovoj mašti dati plodniji smjer.

VIA atma.hr/ilustracije Olga Gromova

 

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO