Nedavno objavljeno

Stefan Mugoša

Fudbal je njegov život, kaže poznati sportista koji je ušao u istoriju crnogorskog fudbala, postao legenda Incheona – najbolji strijelac u istoriji kluba te oborio mnoge rekorde. Prelazak u japanski Vissel Kobe dočekuje spremno kao novo sportsko i životno poglavlje

Razgovarala Marina Strugar
Foto Filip Shobot, privatna arhiva

Sa tri gola na utakmici protiv Rumunije, osim ostvarene pobjede nacionalnog tima, upisali ste se i u istoriju crnogorskog fudbala.
– Svaki gol za reprezentaciju je važan, a posebno taj hat trick protiv Rumunije, prije svega zato što smo pobijedili, a nakon toga zato što sam se upisao u istoriju crnogorskog fudbala i stao rame uz rame pored Stevana Jovetića, koji je jedini to učinio prije mene. Veoma sam srećan i ponosan, i uvijek sa nestrpljenjem čekam utakmice nacionalnog tima.
Obaveze u timu, zatim i one koje se tiču reprezentacije, kako je moguće držati motivaciju na visokom nivou i kako Vama to polazi za rukom?
– Od malena sam navikao na taj život, pun obaveza i profesionalizma, ali kad radite ono što zaista volite onda vam to ne predstavlja problem, naprotiv, uživam u svemu tome. Ponekad je naporno prilagoditi se zbog vremenske razlike (sedam sati) kad dođem u Crnu Goru, ali sam se s vremenom snašao dobro i u tome.
Šta ste dali fudbalu, a šta on Vama?
– Fudbalu sam dao sve, bukvalno cijeli svoj život. Od malena sam krenuo da treniram, i dan-danas s istim žarom i voljom igram i treniram. Fudbal je moj život. Kad ste pošteni i radite nešto što volite, i dajete sve od sebe svakog dana, to obično život, a pogotovo fudbal vrati na najbolji mogući način. Meni je fudbal dao sve, i veoma sam srećan zbog toga. I cijeli naš život, ne samo moj već i moje porodice vezan je za fudbal i tako će biti do kraja života.
Pored talenta i fizičke spremnosti, da li su za dobar fudbal i rezultate neophodne i emocije, strast? Koliko uživate u fudbalu, šta on za Vas znači?
– Bez velikog truda, rada, odricanja, nema velikog uspjeha. Uživam svaki dan i uvijek se radujem novim utakmicama, jer svaka donese nešto novo. Nekad bude dobro, nekad manje dobro, ali uvijek su prisutni ljubav i volja za dokazivanjem.

“U Incheonu smo dobili dvoje djece, kćerku Luciju i sina Stevana. Koreja i Incheon će nam do kraja života biti u najljepšem sjećanju”
Kompletan tekst možete pročitati u Graciji 204

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti