Nedavno objavljeno

Svake srijede i subote revija domaćih proizvođača u Luštici Bay

Proizvođači različitih domaćih proizvoda imaće priliku da dva puta sedmično, subotom i srijedom, svoje proizvode izlože u Luštici Bay, u okviru projekta “Luštica Bay Farm Fresh”.

U sklopu ove svojevrsne farme svježih domaćih proizvoda, a u saradnji sa Udruženjem seoskih domaćinstava Crne Gore, u poslovnom prostoru B2-3 na šetalištu u Marina naselju Luštica Bay od 10 do 21 čas, svake srijede i subote biće izložena kolekcija odabranih proizvoda kao što su sir, maslinovo ulje, sapuni, sokovi, likeri, vino, suveniri i slični proizvodi.

Već u subotu, 1. avgusta, vino, maslinovo ulje i ručno pravljene proizvode od maslina će ponuditi izlagači – Vinarija Garnet i domaćinstvo Mlin Čelanovica.

U srijedu, 5. avgusta proizvode će izlagati domaćinstvo Pony Art Garden. Radi se o domaćim luštičkim sirevima, maslinama i maslinovom ulju, domaćem luštičkom vinu, likerima, suvenirima od maslinovog drveta, školjki i kamenja. Istog dana proizvode od meda prikazaće domaćinstvo Radman.

“Luštica Bay Farm Fresh” je posebno osmišljen prostor, platforma kreirana sa namjerom da obezbijedi stalnu reviju domaćih proizvoda i proizvođače poveže sa novim tržištem.

Kompanija u kontinuitetu podstiče saradnju sa domaćim proizvođačima i ugostiteljima pa su u marina naselju u partnerstvu sa domaćim ugostiteljima I ove godine otvoreni novi sadržaji – restorani, uslužni objekti i plažni klubovi.

O PROIZVOĐAČIMA:

Mlin Čelanovića

Mlin za masline porodice Čelanović, ili kako ga svi u Boki zovu – Mlin Čelanovića, ove godine obilježava 85 godina rada. Jedna je od značajnih tačaka maslinarskih puteva naše zemlje, a današnja proizvodnja u skladu je sa najvišim ekološkim standardima.

Vlasnici mlina, Zoran, Dejan i Bojan Čelanović, naslijedili su ga od svog oca Petra, a on od svog oca Sava koji je, sa četvoricom svoje braće, najmoderniju mašinu za preradu maslina toga vremena u Kavač donio davne 1934.godine. Pored maslina, porodica Čelanović tradicionalno prerađuje grožđe i pravi vino i domaću lozovu rakiju kojoj dodaju arome koristeći aromatično bilje iz svog okruženja.

Vinarija Garnet

Miško Leković sa svojom porodicom vodi i razvija malu, tradicionalnu vinariju, kojoj su dali savremeno ime – Garnet. Kao inženjer poljoprivrede, svoja znanja i vještine koristi da unaprijedi vinarstvo u svom kraju, a time učini svoje selo atraktivnom turističkom destinacijom. Ponosan je na činjenicu da se njegova porodica u ovom selu, već 14 generacija, bavi proizvodnjom kvalitetnih vina i alkoholnih pića. Vjekovima je porodica proizvodila samo crno vino i destilat vina – rakiju, a sada u svom asortimanu imaju rose i bijelo vino, kao i voćne likere.

Latest Posts

Lifestyle

Ljepota

Zdravlje

Recepti