spot_img

Sve o najnovijoj tehnologiji epilacije

“Jedino epilacija medicinskim laserom, poput Milesman Compact lasera koji koristimo u Beauty Roomu, dovodi do trajnog uklanjanja neželjenih dlačica”, kaže Ljubica Vukčević

spot_img

Laserska, tj. trajna epilacija je brz, lak, bezbolan i izuzetno bezbjedan način za uklanjanje neželjenih dlačica pomoću dermatološkog lasera. Sprovodi se pomoću laserskog zračenja koji sonda usmjerava prema koži. Zahvaljujući pigmentu zvanom melanin, koji se nalazi u folikulu dlake, laserski zrak se apsorbuje i pretvara u toplotu, što dovodi do uništenja dlačica. Tokom ovog postupka, koža ostaje netaknuta zahvaljujući jedinstvenom sistemu hlađenja integrisanom u uređaj.

Kada se vide prvi rezultati?
– Efekat uklanjanja dlačica laserom vidljiv je već poslije prve epilacije. Tokom narednih nekoliko sedmica vidjećete da su dlačice koje se pojavljuju nježnije i da ih ima manje, jer se redukuje njihov rast u regiji tretiranoj laserom. Kako bi se ispratio ciklus rasta dlake potrebno je ponoviti tretman, a nakon svakog je primjetan sve bolji rezultat sve dok se dugotrajno ne uklone dlačice. Treba uzeti u obzir da je rezultat laserske epilacije individualan i da zavisi od mnogo faktora: fototipa kože, veličine i pigmentacije dlake, faze rasta dlake na tretiranoj regiji, hormonskih poremećaja, itd.
Da li ovaj tretman mogu da koriste i žene i muškarci?
– Ovaj način uklanjanja dlačica odgovara i ženama i muškarcima, što dokazuje i jedno istraživanje novijeg datuma čiji podaci pokazuju da se u savremenom dobu više od 70% muškaraca i oko 85% žena, koji žele da uklone dlačice, odlučuju za lasersku epilaciju. Prema istom istraživanju, uspješnost laserske epilacije je od 85 do 99%.

“Rezultat je individualan jer zavisi od fototipa kože, veličine i pigmentacije dlake, hormonskih poremećaja, itd, ali je uspješnost od 85 do 99%”

Ko ne bi trebao da radi lasersku, tj. trajnu epilaciju?
– Trudnice i dojilje, osobe koje boluju od epilepsije ili dijabetesa (pacijenti koji zavise od insulina), osobe koje imaju herpes, psorijazu, ekcem i tome slično, korisnici antikagulantnih ljekova poput aspirina i heparina, a sobe koje koriste ljekove koji izazivaju osjetljivost na svijetlo treba da naprave prekid u uzimanju terapije, u dogovoru sa svojim ljekarom.
Koja je razlika između medicinskih, kozmetičkih lasera i IPL sistema?
– Kozmetički laseri i IPL sistemi ne posjeduju dovoljnu energiju za trajno uklanjanje dlačica. Tokom izvođenja tretmana kozmetičkim laserima dlačice sporije rastu, međutim, nekoliko mjeseci po završetku tretmana dolazi do ponovnog rasta. Jedino epilacija medicinskim laserom, poput Milesman Compact lasera koji koristimo u Beauty Roomu, dovodi do trajnog uklanjanja neželjenih dlačica, stoga uvijek treba provjeriti koji laser se koristi prilikom tretmana, prije nego što nekom date svoje povjerenje, kako biste izbjegli neželjene efekte i kako ne biste stekli pogrešnu sliku o laserima za trajnu epilaciju.
Da li je tačno da je tretman Milesman Compact laserom 65% manje bolan u odnosu na druge aparate?
– Tačno je. Zahvaljujući ultra hladnom vrhu glave sa safirom, koji dostiže do -9 C, ne postoji “vruća tačka”, tj. mogućnost prekomjernog zagrijavanja kože. To nam omogućava da istovremeno štitimo kožu, ali i da isporučimo dovoljnu količinu energije, kako bi rezultati bili dobri. Većina naših klijenata dođe na tretman s određenom dozom straha od bola i, pored svih dobrih strana Milesman Compact lasera, najviše su iznenađeni činjenicom da tretman zaista ne boli.
Koliko vremena je potrebno odvojiti za jedan tretman Milesman Compact laserom?
– Brzina je upravo jedna od glavnih karakteristika ovog lasera. Za 20 minuta imate glatke noge, a ako odvojite još 5 minuta – možete se riješiti i dlačica na aksilama i napokon se otarasiti svakodnevnog brijanja!
Da li osobe sa tamnijim dlačicama mogu očekivati jednako dobre rezultate kao i osobe sa svjetlijim pigmentom?
– Jedna od najčešćih zabluda sa kojima se srećemo da su tamne dlačice teže za uklanjanje. Naprotiv! Osobe sa tamnim dlačicama na tijelu u stvari su odlični kandidati za dugotrajnu lasersku epilaciju. Svjetlije dlačice su malo upornije, ali zahvaljujući današnjoj tehnologiji, uspješnost uklanjanja dlačica više ne zavisi toliko od pigmenta, kao prije.
Da li lasersku epilaciju treba raditi u određeno doba godine, prije ili poslije ljeta?
– Pravila tog tipa ne postoje. Laserska epilacija se može raditi preko cijele godine. To, da lasersku epilaciju ne radimo ljeti, je zabluda ostala od ranije, iz vremena nekih starih i jako bolnih lasera. Bitno je imati u vidu da je prošlo mnogo godina od pojave prvih lasera na našem tržištu. Nauka i tehnologija se razvijaju i današnji aparati ne mogu da se uporede s onim od prije desetak godina. Među našim klijentima je veliki broj onih koji su nekada davno imali loše iskustvo sa laserom – bolni tretmani, loši rezultati – i iz tog razloga su veoma skeptični kada dođu kod nas na tretman Milesman Compactom. Ali, već nakon prvog termina sve predrasude nestanu i to je ono na šta smo zaista ponosni. Takođe, klijenti uvijek mogu nazvati ili doći do našeg salona na konsultacije, prije zakazivanja tretmana, kako bi mogli dobiti sve informacije koje su im potrebne da se lakše odluče na ovaj korak i kako bi bili spremniji i opušteniji pred sami tretman. Povjerenje klijenta nam je ipak na prvom mjestu.

Gracija 209

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO