spot_img

Svi članovi Odbora saglasni sa zahtjevom za korigovanje koeficijenata umjetnicima

Članovi Odbora za sprovođenje, praćenje, primjenu i tumačenje Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture saglasni su sa zahtjevom za korigovanje koeficijenata umjetničkoj grupi poslova.

spot_img

Sjednici Odbora prisustvovalo je svih šest članova, i to tri predstavnika Vlade Crne Gore, koji su zaposleni u Ministarstvu kulture i medija, Milena Bošnjak, Ratka Đurović i Dragana Živković, i tri predstavnika Sindikata kulture Crne Gore, predsjednica Sindikata Zorica Stijepović, Slađana Sjekloća i Draško Kovačević.

Podsjećamo da je na jučerašnjem sastanku u Kabinetu predsjednika Vlade, Dritana Abazovića, kojem su prisustvovali predstavnici Sindikata kulture i Ministarstva kulture i medija, na čelu sa resornom ministarkom Mašom Vlaović, dogovoreno uvećanje zarada umjetničkoj grupi poslova.

Zarada će biti uvećane odlukom Odbora za sprovođenje, praćenje, primjenu i tumačenje GKU, a uz prethodnu saglasnost Ministarstva finansija.

Odbor je uputio inicijativu Ministarstvu kulture i medija da zatraži saglasnost Ministarstva finansija za uvećanje koeficijenta, a sve u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti i Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Nakon dobijanja mišljenja Odbor će donijeti odluku koja će biti obavezujuća za ustanove, odnosno poslodavce zaposlenih u umjetničkoj grupi poslova.

-

Raduje nas što smo uspjeli da u maniru zajedništva nađemo prvi korak za rješenje problema koji je proteklih sedmica uznemiravao kulturnu scenu Crne Gore.

Vjerujemo da ćemo nastaviti da razvijamo buduće saradnje kako kultura u Crnoj Gori ne bi bila na marginama, već prepoznata kao vitalni organ svakog savremenog društva.

Možda vas zanima

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU

NEDAVNO OBJAVLJENO